Så får du alltid det bästa vinet på restaurang

Att beställa vin av en sommelier och vara säker på att du slipper överpriser är inte alltid det lättaste. Ofta försöker de sälja ett vin som är dyrare än det behöver vara för att du ska få den bästa möjliga upplevelsen. Med våra tips lär du dig att undvika fällorna och hur du kan dra nytta av sommelierns kunskaper istället för att förvirras. Ta till dig följande råd inför ditt nästa restaurangbesök:

  • Var trevlig mot den som serverar dig
  • Kom ihåg namn på framstående importörer
  • Prenumerera på restaurangens nyhetsbrev

Även om det första rådet kan tyckas självklart kan du dra nytta av det extra mycket om du känner dig osäker på vad du ska beställa. En del har nämligen ett fåtal favoritviner som de sparar till de kunder de tycker bäst om. Därför kan det löna sig att hålla sig på god fot med honom eller henne, eftersom det då finns en större chans för dig att få den bästa behandlingen. Ställ frågor om personen och prata om vin så får du både en trevlig kväll och de bästa vinrekommendationerna.

Genom att memorera bra vinimportörer kan du både briljera med din kunskap och känna igen vilka viner på dryckeslistan som förmodligen håller hög kvalitet. Fråga efter vin från någon av dessa så märks det att du kan ett och annat om vin, och på så sätt får du förmodligen bättre vinrekommendationer.

Många restauranger skickar regelbundet ut nyhetsbrev, eller så kan du följa dem i sociala medier. Då får du ta del av olika specialerbjudanden och kanske också information om nya tillskott på menyn.

District 7 Pinot Noir

En läcker kalifornisk pinot noir from Monterey, USA. Vinet produceras av Scheid Family Wines, en av de mest dynamiska producenterna i området.

Artikelnummer: 6578

Typ: Rött Vin

Producent:Scheid Family Wines

Land: Monterey (Kalifornien)

Alkohol:13,5 % %

Pris:125 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna