När sockret är boven

Om man dagen efter är lite tung i huvudet när man druckit vin kvällen innan, så beror inte på att vinet var ”billigt” som många ofta tror. Kanske handlar det bara om att man inte dricker tillräckligt med vatten till, eftersom den största boven i dramat heter ”socker” och den andra är ”tanniner”.

I en del unga viner kan ibland mer socker tillsättas för att förhöja fruktsmaken. Det är detta socker som kan ge en huvudvärk nästa dag. När kroppen efter en kort tid försöker rensa bort både alkohol och socker ur systemet, så händer det att man blir lite uttorkad. Det här är självklart något som även kan hända med dyrare viner som har hög sockerhalt.

När det gäller tanninerna kan man säga att viner med hög tanninhalt stör kroppens serotoninnivå, som också kan orsaka huvudvärk. En del viner har hög tanninhalt och kan bidra till att man får känningar nästa dag. Våra smaklökar är mycket känsliga för sötma och den torra känslan som tanniner ger, så lita på din egen smak och det din kropp klarar av och mår bra av. Dels är det kvantiteten vin, alla har sin egen gräns. Men man kan också lära sig av egen erfarenhet och försöka komma ihåg om det till exempel är en druva, en viss sorts vin eller en särskild framställningsmetod med olika typ av jäsning.

Och glöm inte: det är alltid en god idé är alltid att dricka mycket vatten!

Carpi Lambrusco di Modena

Lambrusco är ett mousserande rött vin med unika egenheter och ett av de mest originella och utsökta viner från Emilia Romagna regionen i norra Italien.

Artikelnummer: 2694

Typ: Rött Vin

Producent:Grönt

Land: Emilia Romagna (Grädde)

Alkohol:9,5 %

Pris:79 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna