Om man dagen efter är lite tung i huvudet när man druckit vin kvällen innan, så beror inte på att vinet var ”billigt” som många ofta tror. Kanske handlar det bara om att man inte dricker tillräckligt med vatten till, eftersom den största boven i dramat heter ”socker” och den andra är ”tanniner”.

I en del unga viner kan ibland mer socker tillsättas för att förhöja fruktsmaken. Det är detta socker som kan ge en huvudvärk nästa dag. När kroppen efter en kort tid försöker rensa bort både alkohol och socker ur systemet, så händer det att man blir lite uttorkad. Det här är självklart något som även kan hända med dyrare viner som har hög sockerhalt.

När det gäller tanninerna kan man säga att viner med hög tanninhalt stör kroppens serotoninnivå, som också kan orsaka huvudvärk. En del viner har hög tanninhalt och kan bidra till att man får känningar nästa dag. Våra smaklökar är mycket känsliga för sötma och den torra känslan som tanniner ger, så lita på din egen smak och det din kropp klarar av och mår bra av. Dels är det kvantiteten vin, alla har sin egen gräns. Men man kan också lära sig av egen erfarenhet och försöka komma ihåg om det till exempel är en druva, en viss sorts vin eller en särskild framställningsmetod med olika typ av jäsning.

Och glöm inte: det är alltid en god idé är alltid att dricka mycket vatten!

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy