MERRYS WHITE CHOCOLATE IRISH CREAM – EN SMARRIG, KRÄMIG JULLIKÖR

Att skapa goda krämiga likörer har länge varit en fin tradition på Irland som kombinerar en naturlig mjölkproduktion med det gamla irländska hantverket att göra whisky.

Nu har den mångsidiga irländska producenten Merrys äntligen gjort entré på den svenska marknaden lagom till jul med sin smaskiga Merrys White Chocolate Irish Cream men Merrys sortimentet av krämiga likörer är faktiskt ännu bredare internationellt och kännetecknas av ingredienser som Pumpkin Spice, Toffee Buttermint, Salted Caramel, Strawberry men som ännu inte kommit till Sverige. Alla dessa smaker bygger på det populära originalet Merrys Irish Cream Liqueur som började produceras 1994. Många av Merry’s likörer har under åren fått internationella kvalitets- och smakutmärkelser, så kanske kommer vi att få provsmaka fler av dessa likörer i framtiden?

– Färska råvaror är en viktig del i vår produktionsprocess, berättar Annette Kearney, Robert A. Merry & Co:s exportchef för Europa.

– Alla våra krämiga likörer passar perfekt för eleganta provsmakningar, till desserter, glass, tårtor och bara som en cocktail eller varför inte till en god kaffe på kalla frostiga vinterdagar.

Såklart likören är gjord på färsk grädde som levereras varje dag från det lokala mejeriet eftersom Merrys White Chocolate Irish Cream produceras i Tipperary som ligger i hjärtat av Irlands Golden Vale, en region känd för sina frodiga gröna ängar och mejerimjölkproduktion från gräsätande kor.

Kort om produkten

Namn: Merrys White Chocolate Irish Cream, pris 149 kr, art.nr 601

Producent: Robert A. Merry & Co

Region: Golden Vale, Irland

Alkoholhalt: 17 % Vol

Smaksättning: Grädde, whiskey, sprit och vit choklad

White Chocolate Irish Cream innehåller förutom den färska grädden, sprit och irländsk whisky, vanilj och choklad. Den irländska whiskeyn är lagrad i minst tre år på bourbonfat.

Det blir krämigt gott med en behaglig söt smak. Flaskan är gjord av bärnstensfärgat glas för att skydda det gräddiga innehållet från ljus och behålla smaken av likören.

Frågor och svar:

Vilken tradition har Irland när det gäller att skapa krämiga likörer?

Att kombinera naturlig mjölkproduktion med det gamla irländska hantverket att göra whisky.

Vilken smak har Merrys White Chocolate Irish Cream?

Den har en behaglig söt smak av grädde, whiskey, sprit och vit choklad.

Vilka andra smaker finns i Merrys sortiment av krämiga likörer?

Pumpkin Spice, Toffee Buttermint, Salted Caramel och Strawberry.

Varför är färska råvaror viktiga för Merrys produktionsprocess?

För att säkerställa hög kvalitet på likören.

Vilken region i Irland produceras Merrys White Chocolate Irish Cream i?

Den produceras i Tipperary, som ligger i hjärtat av Irlands Golden Vale, en region känd för sina frodiga gröna ängar och mejerimjölkproduktion från gräsätande kor.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Merrys White Chocolate Irish Cream Liqueur
Merrys White Chocolate Irish Cream Liqueur
Robert A. Merry & Co är stolt väktare av en lång tradition av premium alkoholdrycksproduktion på Irland. Trogen sin mission ’Simplicity with Excellence’, insisterar Merry’s på att endast använda sig av de finaste, traditionella och naturliga ingredienserna.
Pris:185 :-
Artikel nr:60101
Mer information
Alkohol17 %AllergenerInnehåller: Sulfiter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.