Chiantiviner är kanske de vanligaste vinerna från Toscana, men det finns tre minst lika bra vinsorter som också anses vara bland de finaste vinerna från Italien. Dessa är vinerna från Maremma, Nobile-vinerna från Montepulciano och Brunello-vinerna från Montalcino.

Det finns tre huvudklassifikationer av viner från Maremma:

  • Monteregio di Massa Marittima D.O.C.
  • Morellino di Scansano D.O.C.G.
  • Montecucco D.O.C.

De tre olika klassifikationerna är grunden till nästan alla viner som produceras i Maremmaregionen i Toscana. Det finns också en fjärde klassifikation, Maremma Toscana I.G.T. Detta är i huvudsak en övergripande klassifikation, som används för att täcka upp alla viner som produceras i regionen, men inte nått upp till standarden för D.O.C. eller D.O.C.G.-status.

Vad är det som skiljer viner från Maremma ifrån de från andra delar av Toscana? Många anser att det är klimatet. Det lilla området av Toscana har sitt eget mikroklimat, som på många sätt påminner om det på Sicilien, men utan ytterligheterna. Den varma solen skapar otroligt lena tanniner, som gör att dessa viner är fylliga, men utan de höga syranivåer som så många av de italienska vinerna har.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy