Hem » Vin Tips » Hårda klappar för vinentusiaster

Hårda klappar för vinentusiaster

tipsbokfront - Vinjournalen.se

Under året har det kommit ut flera riktigt bra ge-bort-böcker om vin som vi tänkte tipsa om så här inför julmånaden. Det allra bästa är ju förstås att du faktiskt inte behöver ge dig ut i julstressen, utan du kan i lugn och ro sitta på din kammare och beställa via nätet. Några är nyskrivna för i år, andra är favoriter i repris och nyutgåvor. Här är våra  presentförslag:

vinsafunkardetVin – så funkar det

  • Författare: Petter Alexis Askergren och Alf Tumble
  • 199 kr

En fullständigt osnobbig vinbok där vinskribenten Alf Tumble tillsammans med artisten Petter tagit ner vinkuskapen på marknivå och skrivit en mycket entusiastisk vinbok ”für alle”. Här blandar man lika delar passion och musik och vi guidas genom provningar, vinfilmer, spellistor, producentbesök och får nya infallsvinklar till bättre matkombos.

juhlinEn doft av champagne

  • Författare: Richard Juhlin
  • 441 kr

Denna bok har kallats för världens bästa champagneguide. Sveriges champagnekung och bubbelexpert Richard Juhlin har betygsatt och provat 8000 champagner och champagneproducenter. En Doft av Champagne är den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts, redan när den skrevs för några år sedan. Men nu finns den alltså i fräsch nyutgåva till ett fantastiskt bra pris.

ostVärldens bästa ostar och vinerna därtill

  • Författare: Håkan Larsson och Vincent Lefèvre
  • 138 kr

Välkommen till ostarnas och vinernas värld där den välkända vinprofilen från TV och  ostmästaren Vincent Lefèvre, ägare till ostfirman Androuet väljer ut de läckraste ostarna och de godaste vinerna. Även detta är en nyutgåva av populär bok. Boken är en guide i ost- och vinsmaker, men även öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen. Vi får veta om karaktär och bakgrund, en spännande resa i geografi och kulturhistoria. Lugn, alla viner finns på Systembolaget.

jancisVinexpert på 24 timmar

  • Författare: Jancis Robinson
  • 114 kr

Jancis Robinson är en av världens främsta vinkännare och kritiker. Denna handbok är en snabbgenomgång om världens populäraste röda och vita viner, om druvor och vad som kännetecknar dem, vad som skiljer ett kaliforniskt sauvignon blanc-vin från ett nyzeeländskt eller om vinet har någon lagringspotential. Vilka vinprylar kan du absolut inte klara dig utan? Hur matchar du mat och vin? Och tips på hur du egentligen beställer vin på krogen – du lär dig allt på 24 timmar!

Vi vill också påminna om

oliviaEn mindre bok om vin

  • Författare:  Agnes Olivia Eriksson
  • 99 kr

Kuriosa, fakta och koll på både druvor och bouquet ger dig denna bok som är tänkt både som inspiration och kunskapskälla. Den innehåller användbara kunskaper som man bara vill och behöver veta om vin. Vilket vin säljer mest i Sverige? Hur många druvsorter odlas det i Italien? Drack vi vin i Sverige på 1100-talet? Vad är egentligen naturvin? Vilket vin passar till sushi eller vegetarisk mat? Hur håller jag en lyckad vinprovning hemma?

Frågor och svar:

Vilka är författarna till boken ”Vin så funkar det”?

Petter Alexis Askergren och Alf Tumble.

Vad är priset på boken ”En doft av champagne”?

441 kr.

Vem är författaren till boken ”Vinexpert på 24 timmar”?

Jancis Robinson.

Vad är priset på boken ”En mindre bok om vin”?

99 kr.

Vad innehåller boken ”Världens bästa ostar och vinerna därtill” förutom ostoch vinsmaker?

Öl, cider och sprit finns med bland dryckesförslagen.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.