Hem » Vin Tips » Göteborg: 5 populära vinbarer värda ett besök
Vin Tips

Göteborg: 5 populära vinbarer värda ett besök

gbgfron - Vinjournalen.se

Vi följer upp vår Stockholmsguide till vinbarer genom att titta lite närmare på Göteborg som fortfarande sägs vara staden där man främst dricker en öl. Men det är tveksamt om detta med ölen alls stämmer.  Utbudet av vinbarer är enormt. Faktiskt så pass stort att en del vinbarer fått stänga igen på sistone, då konkurrensen varit för stor. Vilka är de allra populäraste barerna som serverar finviner på glas? Vad finns det för viner och hur är maten? Här är några nya och gamla pärlor!

gbg2 - Vinjournalen.se

Barsac, Viktoriagatan 8, Vasa  

Här är vinkunskapen hög eftersom sommeliererna Jonas Moen och Tomas Szyszkiewicz sedan många år har en gedigen bakgrund från Göteborgs krogliv. På vinlistan finns sådär en 300 spännande och goda viner, från glas till vettiga priser till dyrare finviner. Trevlig stämning i baren och mat med medelhavsinfluenser.

Vini e Liquori, Slottskogsgatan 46, Majorna 

Den italienska matkonstnären Robert Maglia har utökat sin redan famösa krog Enoteca Maglia med en vinklubben Enoteca Wine Club, samt vinbaren Vini e Liquori, som ligger precis vägg i vägg med restaurangen. Att man vill höja vinkännedomen hos Göteborgarna vittnar både det stora vinutbudet om samt de resor med provningar som man arrangerar till italienska producenter. Mysig lång vinbar i avslappnad stil. Italienska ostar och charkuterier serveras.

gbbg3 - Vinjournalen.se

Champagnebaren Forssén & Öberg, Kyrkogatan 13, Centrum  

Detta är champagne- och vinimportören Forssén Öbergs charmiga och eleganta vinbar i centrum. Här finns mest champagne, men inte enbart.  Goda viner serveras också. Mysigt inne men också ute på trevlig innergård. Seriöst bra champagneutbud för en som vill testa mindre kvalitetsproducenter och provningar anordnas.  Brunch, lunch, smårätters och flerrätters på den ambitiösa menyn.

Bar Centro, Kyrkogatan 31, Centrum  

gbg1 - Vinjournalen.se

Den lilla – obs! fokus på lilla! – men mycket trendiga vinbaren Centro lägger krutet på naturligt vin och cross-over mat med dynamiskt meny i ständig förändring. De många goda vinerna kommer från mindre och ekologiska  producenter. Mysig och familjär feeling gör att vinentusiaster och stammisar hittar dit direkt, så boka bord.

Barrique Winebar, Lorensbergsgatan 8, Centrum 

Den White Guide rekommenderade krogen är väldigt populär både för vinerna och för maten. Kan vara den bästa vinbaren i Sverige? Det handlar inte bara om det största utbudet viner men de speciellt utvalda röda, vita och mousserade vinerna samt dessutom en spatiös drinkmeny. Prova Wapas – vin & tapas – eller kör en egen vinprovning “vin-flight” och testa några olika viner. Vinupplevelser till bra priser utlovas.

Frågor och svar:

Vilka är de populäraste vinbarerna i Göteborg?

Barsac, Vini e Liquori, Champagnebaren Forssén & Öberg, Bar Centro och Barrique Winebar.

Vad finns det för viner på Barsac?

På Barsac finns det cirka 300 spännande och goda viner, från glas till vettiga priser till dyrare finviner.

Vad serveras på Vini e Liquori?

På Vini e Liquori serveras italienska ostar och charkuterier.

Vad är fokus på Bar Centro?

Fokus på Bar Centro ligger på naturligt vin och cross-over mat med dynamiskt meny i ständig förändring.

Vad utlovas på Barrique Winebar?

På Barrique Winebar utlovas vinupplevelser till bra priser med speciellt utvalda röda, vita och mousserade vinerna samt en spatiös drinkmeny.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.