Göteborg: 5 populära vinbarer värda ett besök

Vi följer upp vår Stockholmsguide till vinbarer genom att titta lite närmare på Göteborg som fortfarande sägs vara staden där man främst dricker en öl. Men det är tveksamt om detta med ölen alls stämmer.  Utbudet av vinbarer är enormt. Faktiskt så pass stort att en del vinbarer fått stänga igen på sistone, då konkurrensen varit för stor. Vilka är de allra populäraste barerna som serverar finviner på glas? Vad finns det för viner och hur är maten? Här är några nya och gamla pärlor!

Barsac, Viktoriagatan 8, Vasa  

Här är vinkunskapen hög eftersom sommeliererna Jonas Moen och Tomas Szyszkiewicz sedan många år har en gedigen bakgrund från Göteborgs krogliv. På vinlistan finns sådär en 300 spännande och goda viner, från glas till vettiga priser till dyrare finviner. Trevlig stämning i baren och mat med medelhavsinfluenser.

Vini e Liquori, Slottskogsgatan 46, Majorna 

Den italienska matkonstnären Robert Maglia har utökat sin redan famösa krog Enoteca Maglia med en vinklubben Enoteca Wine Club, samt vinbaren Vini e Liquori, som ligger precis vägg i vägg med restaurangen. Att man vill höja vinkännedomen hos Göteborgarna vittnar både det stora vinutbudet om samt de resor med provningar som man arrangerar till italienska producenter. Mysig lång vinbar i avslappnad stil. Italienska ostar och charkuterier serveras.

Champagnebaren Forssén & Öberg, Kyrkogatan 13, Centrum  

Detta är champagne- och vinimportören Forssén Öbergs charmiga och eleganta vinbar i centrum. Här finns mest champagne, men inte enbart.  Goda viner serveras också. Mysigt inne men också ute på trevlig innergård. Seriöst bra champagneutbud för en som vill testa mindre kvalitetsproducenter och provningar anordnas.  Brunch, lunch, smårätters och flerrätters på den ambitiösa menyn.

Bar Centro, Kyrkogatan 31, Centrum  

Den lilla – obs! fokus på lilla! – men mycket trendiga vinbaren Centro lägger krutet på naturligt vin och cross-over mat med dynamiskt meny i ständig förändring. De många goda vinerna kommer från mindre och ekologiska  producenter. Mysig och familjär feeling gör att vinentusiaster och stammisar hittar dit direkt, så boka bord.

Barrique Winebar, Lorensbergsgatan 8, Centrum 

Den White Guide rekommenderade krogen är väldigt populär både för vinerna och för maten. Kan vara den bästa vinbaren i Sverige? Det handlar inte bara om det största utbudet viner men de speciellt utvalda röda, vita och mousserade vinerna samt dessutom en spatiös drinkmeny. Prova Wapas – vin & tapas – eller kör en egen vinprovning “vin-flight” och testa några olika viner. Vinupplevelser till bra priser utlovas.

 

Brunello di Montalcino Fattoi

Italienarnas egna favoritvin. Ett anrikt, lyxigt och framförallt farligt välsmakande vin som är perfekt till fina middagar. Upplev hjärtat av Toscanas traditioner med denna hänförande dryck. Det här är inget "vardagsvin" och vill man greppa smakens alla nyanser så kanske det är bäst att dricka vinet för sig.

Artikelnummer: 3097

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Az. Agr. Fattoi

Land: Montalcino (Toscana)

Alkohol:14,5 % Vol %

Pris:219 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna