Många prisvärda Chardonnay-viner från den här regionen anses vara mycket livfulla med en krispig citron- eller äppelsmak. När man smakar på de här vinerna känner man smakerna av mineralen och jordtonerna som Bourgogneregionen är så berömt för.
Mat som passar bra till Chardonnay-viner från Frankrike:
- Ugnsbakad kyckling med svamprisotto och primörer.
- Skaldjur av alla slag, speciellt hummer.
- Pastarätter med gräddsås eller milda ostsåser.
- Asiatiska rätter med kokosmjölk.
Chardonnay anses vara ett väldigt formbart vin. De slutgiltiga smakerna och aromen av vinet är en produkt av var druvorna odlades. Varje region har sina egna smaker, beroende på jorden och klimatet där vinrankorna växte.
Dessa viner tillverkas runt hela världen, men Chardonnay från Frankrike har länge ansetts vara bland de bästa vita vinerna. Den ökade produktionen av dessa viner ledde till att de blev omåttligt populära under 1990-talet. Efter en svacka runt millenniumskiftet, på grund av överproduktion och överkonsumtion, är Chardonnay-viner idag populära bland vinälskare världen över.