Hem » Vin Tips » Filmen Bränd är ett hell’s kitchen!

Filmen Bränd är ett hell’s kitchen!

burnt_front - Vinjournalen.se

Filmen Bränd (Burnt) kom ut på biograferna redan i november. MEN: om du missat att se den så finns den nu att ladda ner som betal-streaming. Så häll nu upp ett glas vin och bänka dig framför tv:n. Rekommenderas starkt!

Du behöver inte vara en matfantast för att njuta av filmen. Bradley Cooper spelar rollen som den före detta stjärnkocken Adam Jones, som efter livets hårda plågor och droger, drar tillbaka till London på jakten efter sin tredje Michelinstjärna.

Fri från missbruk har han bränt sina broar men lyckas övertala gamla vänner att starta restaurang igen, vilket inte visar sig vara helt lätt, eftersom han till råga på allt kräver guld av medarbetarna i köket med sitt hetsiga temperament. Se en svensktextad trailer

Regissören John Wells har dessutom lockat till sig en stjärnspäckad skådespelarensemble med bland andra Alicia Vikander, Uma Thurman och Emma Thomson.

Det är fart, fläkt och aktion i den filmen som verkligen beskriver hysterin i ett stjärnkök och jakten på guldstjärnor och superrecensioner. I restaurangköket slår perfektionismen i taket när man visar vad som krävs när man skapar fantastisk mat. Bradley Cooper är övertygande som den hetsige men mycket passionerade Adam Jones.

Krögaren med toppvinerna, spelad av Daniel Brühl, är riktigt rolig när han nervöst berättar för personalen hur man kan känna igen de hemliga matkritikerna från Guide Michelin, se här

Javisst, filmen handlar om en passion för mat men också om hårt arbete. Här utspelas en fantastisk dialog med underbara sekvenser. Filmen är spännande eftersom man kommer personerna inpå livet. Kockar som satsar allt och som längtar efter sitt stora genombrott.

Chefskocken Gordon Ramsey känner väl igen sig i filmen och säger

Frågor och svar:

Vad handlar filmen Bränd om?

Filmen handlar om den före detta stjärnkocken Adam Jones som återvänder till London för att jaga sin tredje Michelinstjärna.

Vilka skådespelare medverkar i filmen?

Bradley Cooper, Alicia Vikander, Uma Thurman, Emma Thomson och Daniel Brühl är några av skådespelarna som medverkar i filmen.

Vad är det som gör filmen spännande?

Filmen är spännande eftersom man kommer personerna inpå livet och får följa kockar som satsar allt och längtar efter sitt stora genombrott.

Vad är det som krävs för att skapa fantastisk mat enligt filmen?

I restaurangköket slår perfektionismen i taket när man visar vad som krävs för att skapa fantastisk mat.

Vilken känd kock känner väl igen sig i filmen?

Chefskocken Gordon Ramsey känner väl igen sig i filmen och har uttalat sig om den.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.