I detta område i Italien använder också vinmakarna både Dolcettooch Barbera-druvor i sina rödvinsblandningar. Viner som görs med Nebbiolo-druvor brukar vara sammetslena i texturen. Barbera-druvor ger en fruktigare smak och en mjukare kropp på grund av de låga nivåerna av tannin. Dolce må betyda söt på italienska, men viner gjorda på Dolcetto-druvor är långt ifrån det. Dessa viner är istället väldigt torra och friska.

Intressanta fakta om Piemonte-viner:

  • Det finns 15 DOCG i Piemonte.
  • Det finns 45 DOC i Piemonte.
  • Detta är fler än någon annan vinregion i Italien.

Bland de många vinerna från Piemonte finns flera Moscato-vinrankor, som odlas och används för att producera ett av Italiens kändaste mousserade viner, Asti. Piemonteregionen är full av mindre, familjedrivna vingårdar, vars mål är att producera enbart de bästa vinerna i världen.

Piemonte är mest berömt för sina många fantastiska röda viner, men de har också ett stort antal vita viner av hög kvalitet som blivit kända världen över. Faktum är att produktionen av vitt vin i området har ökat med 300% under de senaste 30 åren.

Vinjournalen.se rekomenderar

Crémant du Jura Brut

Crémant du Jura Brut

Artikel:242601Volym:750 ml
Pris159 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJuraÅrgångNVProducentFruitière Vinicole d’ ArboisDruvorChardonnay och Pinot NoirAlkohol12,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy