Hem » Vin Tips » Intervju med den ekologiska producenten Chiusa Grande

Intervju med den ekologiska producenten Chiusa Grande

26_itemthemeimage_3303-jpg - Vinjournalen.se

När grundades Chidusa Grande?
– Jag och min familj grundade företaget 1991.

Vem var grundaren för Chiusa Grande?
– Jag, Franco D’Eusanio grundade Chiusa Grande, men givetvis med stort support av min familj och andra nära och kära.

Varför kallas du för Vinosophen i området Abruzzo?
– Jag tror det är för att jag gör vin med hjärta och kärlek och att detta sedan återspeglas i mina viner.

Kan man säga att en vinosoph beskriver en person som är väldigt filosofisk i sitt vinmakeri?
– Ja det kan man säga.

Om det ekologiska vinet Tommolo, kan du kort beskriva hur du har skapat denna produkt?
– Druvorna skördats för hand för att sedan krossas och fylls i rostfria ståltankar, där druvmusten är i kontakt med skalet för 8 dagar vid en temperatur av 18-20 grader. Därefter pressas musten och vinet får jäsa klart i temperaturkontrollerade tankar. 20 % av vinet lagras sedan i franska ekfat i åtta månader. Vinet filtreras lätt och stabiliseras innan det buteljeras.

Vad förelår du arr man ska äta till Tommolo?
– Jag föreslår att man ska äta lagrads ost, kött eller grillad fisk till Tommolo.

» Mer information om den Italienska producenten Chiusa Grande och det ekologiska röda vinet Tommolo.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.