På en varm sommardag går torra, tanninrika och alltför syrliga viner bort. Dessa egenskaper gör nämligen din av värmen redan torra mun ännu torrare, och därför bör du välja motsatsen. Andra kända törstsläckare från dryckesvärlden är till exempel iste, gin & tonic, lemonad och sangria. Vad har dessa gemensamt då? Just det – sötman. Leta efter viner som har följande attribut:

  • Hög sockerhalt
  • Måttlig, frisk syra
  • Mycket dämpade tanniner
  • Måttlig alkoholmängd

Om du tänker på sommarens frukter och bär: jordgubbar, körsbär, persikor, hallon och blåbär har även de den söta smaken gemensamt. Det som gör att de är så goda och uppfriskande just på sommaren är att de i kombination med sockret även har en utsökt syrlighet som inte är alltför påträngande. Du kan tänka på liknande sätt när det gäller vin – det gäller att hitta de sorter som har denna perfekta balans.

Riesling är ett exempel på vin som har alla de nödvändiga egenskaperna. Både riesling från Tyskland och USA (Washington och New York) fungerar bra i sommarvärmen. Italienska Moscato d’Asti är ett annat gott alternativ om man är sugen på ett mousserande vin. Moelleux Vouvray från Loiredalen gör också garanterat succé på sommarfesten.

På grund av dess sötma och syrlighet kan dessa viner serveras riktigt kalla och ändå smaka mycket. Detta gör att du enkelt kan förvara dem i en ishink utan att de blir för kalla. Tänk också på att det är lätt att hitta bra sommarviner i de billigare prisklasserna, det viktigaste är det är sött!

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy