Hem » Vin Tips » Bjud dina gäster på en svalkande Sangria Granita

Bjud dina gäster på en svalkande Sangria Granita

food-stylist-stephana-bottom-prop-stylist-marcus-hay - Vinjournalen.se

Precis som med drickbar sangria finns det många olika ingredienser och tillagningssätt man kan tillämpa. Det vanligaste är dock att man använder sig av rött eller vitt vin (eller en blandning av båda), vatten, socker och citrusfrukter. Med vårt recept får du en härligt isande glasskula med en vuxen smak. Du behöver:

  • 1 dl Fylligt och smakrikt rödvin (t.ex. Shiraz eller Cabernet Sauvignon
  • 1 dl Sött vitt vin (t.ex. Muscat eller Riesling)
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1,5 dl Vatten
  • 0,5 dl Socker

Börja med att värma upp vin, vatten och socker i en kastrull tills sockret lösts upp. Ta bort kastrullen från plattan. Skala riv skalen från citrusfrukterna och pressa ur juicen. Addera både skalen och juicen i vinblandningen. Häll sedan över blandningen i en skål eller aluminiumform och sätt in i frysen. Rör om en gång i halvtimmen tills sorbeten är helt frusen. Du kan antingen servera direkt eller spara i frysen.

Denna sorbet kan enkelt varieras efter din egen smak, det gäller att prova sig fram tills man hittat rätt mängd socker och rätt sorts vin. Du kan även använda juice från andra frukter såsom äpple, ananas och melon. Att mixa ner hallon eller andra bär är också gott. Med andra ord kan du variera en sangria granita lika mycket som vanlig sangria, och dina gäster kommer garanterat tycka det är en kul idé att få äta sitt vin!

Frågor och svar:

Vilka ingredienser behöver man för att göra en Sangria Granita?

Man behöver rött eller vitt vin, vatten, socker och citrusfrukter.

Hur tillagar man Sangria Granita?

Man värmer upp vin, vatten och socker i en kastrull tills sockret lösts upp. Sedan tillsätter man rivet skal och juice från citrusfrukterna och häller över blandningen i en skål eller aluminiumform som sätts in i frysen. Rör om en gång i halvtimmen tills sorbeten är helt frusen.

Kan man variera smaken på Sangria Granita?

Ja, man kan variera smaken genom att prova olika mängder socker och olika sorters vin. Man kan även använda juice från andra frukter och mixa ner bär.

Kan man förbereda Sangria Granita i förväg?

Ja, man kan spara sorbeten i frysen tills man ska servera den.

Vad är fördelen med att servera Sangria Granita istället för vanlig sangria?

Fördelen är att man får en härligt isande glasskula med en vuxen smak som är perfekt som svalkande efterrätt på sommaren. Dessutom är det en kul idé att få äta sitt vin istället för att bara dricka det.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.