Under de senaste 30 åren har vinerna som producerats på denna många hundra år gamla vingård inte lyckats få lika många priser eller så mycket erkännande som många andra franska vingårdar. En del experter menar att detta beror på att vinerna har en naturligt finare smak. De har en mer parfymerad doft än de fylliga vinerna som produceras på vingårdar som Latour och Lafite.

Bland de främsta årgångarna är:

  • 1978 – den första årgången som producerades under Andre Mentzelopoulos.
  • 1787 – Thomas Jefferson sägs ha köpt en av de första flaskorna av 1787 års Chateau Margaux som såldes på Christie’s auktionshus.
  • 1983 – Årgången var den första som producerades av Paul Pontailler.

Om ett vin är berömt eller inte har lite att göra med hur det tas emot av de som köper vin för att njuta av det snarare än att samla på det. Vinerna som odlas för att göra Chateau Margaux-viner planteras i jordar med mycket grus. Detta gör att allt överflödigt vatten dräneras och att näringsvärdena hålls på en miniminivå.

Det höga grusvärdet gör att vinets rötter måste gräva djupare ner i marken för att få den fukt och näring de behöver. Det gör att vinet får en kraftfullare smak. De berömda årgångarna från Chateau Margaux har en lättare arom och finare smak.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy