Hem » Vin Tester » Velletri Riserva (22314)
Vin Tester

Velletri Riserva (22314)

Smak:Detta vin karakteriseras främst av sin utvecklade och kryddiga smak. Fat, fikon, russin och kakao är de tendenser som främst anas bland bismakerna.

Framställning:Druvblandningen i detta Velletri Riserva är 35 % montepulciano, 35 % cesanese och 30 % sangiovese. Lagringen har ägt rum på ekfat.

Velletri:Velletri, som är producent av denna Riserva, ligger cirka 40 kilometer söder om Rom i området Castelli Romani. Druvorna som används för röda viner i detta område är montepulciano, cesanese, sangiovese, bombino nero, merlot och ciliegiolo. Genom historien har detta vindistrikt haft en viktig roll, inte minst för att möta efterfrågan av viner i Rom. På 1500-talet kom mer än hälften av vinerna som konsumerades i rom från Velletris vingårdar. Området är framför allt känt för sina vita viner, men det är också känt för att då och då producera exceptionella röda. Därför är även vinkännare som fokuserar på röda viner intresserade av Velletri.

Vini di Velletri:År 1950 gick sjuttio vinodlare ihop och bildade kooperativet Vini di Velletri. Målet var att skapa värde i företagen genom att marknadsföra vinerna under ett särskilt varumärke. Man ville att deras viner skulle vara enkla att känna igen och att folk skulle veta vad man menade när man talade om ”Velletrivinerna”. Idag är detta mål uppnått tack vare god ledning och en organiserad verksamhet. Idag ligger Vino di Velletris egendomar på 3000 hektar och över 35 000 ton vindruvor odlas varje år.

Frågor och svar:

Vilka druvor ingår i Velletri Riserva?

Montepulciano, cesanese och sangiovese.

Vilka smaker kan man förvänta sig av Velletri Riserva?

Fat, fikon, russin och kakao.

Var ligger Velletri och vad är området känt för?

Velletri ligger cirka 40 kilometer söder om Rom i området Castelli Romani. Området är känt för sina vita viner och har en viktig roll i historien för att möta efterfrågan av viner i Rom.

Vad är Vini di Velletri?

Vini di Velletri är ett kooperativ av sjuttio vinodlare som bildades år 1950. Målet var att skapa värde i företagen genom att marknadsföra vinerna under ett särskilt varumärke.

Hur stor är Vino di Velletris egendomar och hur många ton vindruvor odlas varje år?

Vino di Velletris egendomar ligger på 3000 hektar och över 35 000 ton vindruvor odlas varje år.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.