Velletri Riserva (22314)

Detta italienska rödvin kan enkelt kännas igen på grund av den karakteristiskt utformade flaskan med kurvad hals. Vinet passar allra bäst som sällskap till lamm- eller fläskkötträtter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smak:Detta vin karakteriseras främst av sin utvecklade och kryddiga smak. Fat, fikon, russin och kakao är de tendenser som främst anas bland bismakerna.

Framställning:Druvblandningen i detta Velletri Riserva är 35 % montepulciano, 35 % cesanese och 30 % sangiovese. Lagringen har ägt rum på ekfat.

Velletri:Velletri, som är producent av denna Riserva, ligger cirka 40 kilometer söder om Rom i området Castelli Romani. Druvorna som används för röda viner i detta område är montepulciano, cesanese, sangiovese, bombino nero, merlot och ciliegiolo. Genom historien har detta vindistrikt haft en viktig roll, inte minst för att möta efterfrågan av viner i Rom. På 1500-talet kom mer än hälften av vinerna som konsumerades i rom från Velletris vingårdar. Området är framför allt känt för sina vita viner, men det är också känt för att då och då producera exceptionella röda. Därför är även vinkännare som fokuserar på röda viner intresserade av Velletri.

Vini di Velletri:År 1950 gick sjuttio vinodlare ihop och bildade kooperativet Vini di Velletri. Målet var att skapa värde i företagen genom att marknadsföra vinerna under ett särskilt varumärke. Man ville att deras viner skulle vara enkla att känna igen och att folk skulle veta vad man menade när man talade om ”Velletrivinerna”. Idag är detta mål uppnått tack vare god ledning och en organiserad verksamhet. Idag ligger Vino di Velletris egendomar på 3000 hektar och över 35 000 ton vindruvor odlas varje år.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

FAKTARUTA

Namn:

Typ av Vin:

Producenten:

Region:

Område:

Vin Område:

Alkohol:

Förpackning:

Förslutning:

Systembolaget Artikel Nr.:

Smak:

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

senaste artiklarna

Vinjournalen Nyhetsbrev

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •