Hem » Vin Tester » Vedré (2126)

Vedré (2126)

Smak:Smaken är mullig i karaktären med starka inslag av vanilj, inlagda plommon, fat, choklad, örter och lakrits. Detta är ett ungt vin, vilket också märks i smaken.

Framställning:Namnet Vedré kan ses som en liten ordlek då det syftar till det franska namnet för dess druva, mourvèdre, vars svenska namn är monastrell. Hälften består av denna druva och resten är syrah (25 %) och tempranillo (25 %).

Jumilla:Jumilla är ett vindistrikt som ligger strax väster om Alicante. Tidigare var detta område mest känt för sina tunga och smakrika viner med hög alkoholhalt, men har på senare år fått ett uppsving i produktion och försäljning av de lättare. Den generella kvaliteten på regionens viner har höjts kraftigt och numera talar man ofta om ”det nya Jumilla”. Man tillverkar här de flesta typer av viner: röda, vita, rosé och starkvin. Det är de röda vinerna som är mest populära.

Bodegas Carchelo:Detta vinhus grundades år 1990 ligger i Carche Valley som är en del av Jumilla. Idag äger Bodegas Carchelo 200 hektar där druvor som monastrell, syrah, tempranillo och cabernet sauvignon blir till populära kvalitetsviner. Man använder enbart de egna druvorna, som odlas ekologiskt, vid framställningen av viner. Vingårdarna har ett perfekt läge högt upp och får under nattetid tillräckligt med bevattning från bergen. Bodegas Carchelos viner beskrivs ofta som naturliga, koncentrerade och sofistikerade.

Frågor och svar:

Vilka druvor används i Vedré?

Vedré består av 50% mourvèdre (monastrell), 25% syrah och 25% tempranillo.

Vilken smakprofil har Vedré?

Vedré har en mullig smak med inslag av vanilj, inlagda plommon, fat, choklad, örter och lakrits. Det är också ett ungt vin, vilket märks i smaken.

Var ligger vindistriktet Jumilla?

Jumilla ligger strax väster om Alicante.

Vad är Bodegas Carchelo känt för?

Bodegas Carchelo är känt för att producera kvalitetsviner av egna druvor som odlas ekologiskt. Vingårdarna har ett perfekt läge högt upp och viner beskrivs som naturliga, koncentrerade och sofistikerade.

Vilken typ av vin är mest populär i Jumilla?

De röda vinerna är mest populära i Jumilla.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.