Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.

Åldersverifiering!

Är du 20 år eller äldre?

Nej
Background image
Allt om Vin» rott-vin» spanien» murcia

»  jumilla

Rött vin från Jumilla

En komplett och uppdaterad vinguide för Röda viner från Jumilla sålda i Sverige

Välkommen till vår fulländade vinguide – din nyckel till Jumillas rödvinsrika traditioner!
Utforska vår globala vinguide och lär dig allt om röda viner från Jumilla i Murcia, Spanien, som pryder hyllorna på Systembolaget i Sverige. Dessa viner, huvudsakligen gjorda på Monastrell-druvan, kännetecknas av intensiva smaker av mörka bär, lakrits och örter. Läs mer på Vinjournalen.se – din guide till Spaniens röda viner.
Filter

Storlek

Pris

Alla Rödviner från Jumilla
Produkten hittades inte

Röda Viner från Jumilla

Röda viner från Jumilla i Spanien är kända för sin djupa färg och rika smak. Druvorna som används för att göra dessa viner är huvudsakligen Monastrell, även känd som Mourvèdre, som trivs i det torra och varma klimatet i regionen. Vinerna har en intensiv fruktighet med toner av mörka bär, plommon och kryddor. De är också kända för sin höga tannin och syrahalt, vilket ger dem en lång och komplex eftersmak. Röda viner från Jumilla är utmärkta att dricka tillsammans med rött kött, vilt och starka ostar. De är också utmärkta att lagra i några år för att utveckla en ännu mer sofistikerad smakprofil.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Jumilla

Frågor och Svar

Jumilla är en region i södra Spanien som är känd för sina röda viner.

De vanligaste druvorna som används för att göra röda viner från Jumilla är Monastrell och Garnacha.

Röda viner från Jumilla har ofta en fyllig och kraftfull smak med toner av mörka bär, kryddor och choklad.

Röda viner från Jumilla passar bra med rätter som grillat kött, vilt, stekar och kryddiga rätter.

Röda viner från Jumilla bör serveras vid rumstemperatur eller något svalare, runt 16-18 grader Celsius.