Hem » Vin Tester » Tokolosh merlot (2057)

Tokolosh merlot (2057)

Smak:Smaken är start präglad av frukt och bär såsom torkade plommon och mörka bär, samt fat, rosmarin, lakrits och vanilj. Även en viss karaktär av mocka är närvarande.

Framställning:Detta vin är framställt på druvan merlot (100 %). Den största mängden av druvorna är odlade på vingården som producerar Tokolosh merlot. Vinet är jäst vid en temperatur på 30 grader och därefter lagrat på franskt ekfat.

Coastal Region:Costal Region i Sydafrika täcker åtta olika vindistrikt. Området är i sin tur en del av regionen Northern Cape som innefattar flera vindistrikt. Vinerna som härstammar från detta område som har ett medelhavsklimat. Detta innebär stark sol och ett torrt klimat och påverkan från havet. Sydafrikanska viner kan ha en WO-märkning (Wine of Origin), vilket innebär ett särskilt geografiskt ursprung av druvorna och vissa kvalitetsstandard. Systemet introducerades år 1973 och kan liknas vid franska viners AOC-system (Appellation d’Origine Contrôlée).

Tooverberg Boerdery:Tooverberg Boerdery ligger i regionen Little Karoo, norr om Paarl. Namnet Tooverberg betyder ”magiskt berg” och har gett namn åt den bergstopp där vingården ligger. Skörden förflyttas till Klein Parys Estate där vinifieringen utförs. Ägare till dessa två egendomar är Kosie Möller som är en av Sydafrikas främsta vinproducenter. Verksamheten Klein Parys Estate grundades år 2001 och består av 56 hektar. Vin har historiskt producerats på dessa marker sedan 1600-talet, vilket gör området till en av Sydafrikas äldsta vingårdar.

Frågor och svar:

Vilken druva används för att framställa Tokolosh merlot?

Tokolosh merlot framställs på druvan merlot (100 %).

Vilka smaker kan man förvänta sig av Tokolosh merlot?

Smaken är präglad av frukt och bär såsom torkade plommon och mörka bär, samt fat, rosmarin, lakrits och vanilj. En viss karaktär av mocka är också närvarande.

Var ligger Tooverberg Boerdery, som producerar Tokolosh merlot?

Tooverberg Boerdery ligger i regionen Little Karoo, norr om Paarl i Sydafrika.

Vilket klimat råder i Coastal Region i Sydafrika?

Coastal Region i Sydafrika har ett medelhavsklimat med stark sol och ett torrt klimat och påverkan från havet.

Vad innebär WO-märkningen på sydafrikanska viner?

WO-märkningen (Wine of Origin) innebär ett särskilt geografiskt ursprung av druvorna och vissa kvalitetsstandard. Systemet introducerades år 1973 och kan liknas vid franska viners AOC-system (Appellation d’Origine Contrôlée).

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.