Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tester

»  Terreno Chianti Classico (2373)

Terreno Chianti Classico (2373)

Terreno Chianti Classico (2373)

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 26 augusti 2014

Smak:Detta vin har smak av körsbär, plommon, kaffe, fat och övriga kryddor och örter. Eftersmaken är lång och nyanserad och en relativt stark syra anas.

Framställning:Terreno Chianti Classico är framställt på 90 % sangiovesedruvor och 10 % canaiolo. Lagringen sker på ekfat.

Chianti Classico:Den första definitionen av ett vindistrikt i under namnet Chianti gjordes år 1716. Den beskrev området vid byarna Gaiole, Castellina och Radda som det så kallade Lega del Chianti, som senare blev Provincia del Chianti. År 1932 drogs gränserna om och Chianti delades in i sju underområden: Classico, Colli Aretini, Colli Fiorentini, Colline Pisane, Colli Senesi, Montalbano and Rùfina. Classico är det största området i Chianti. För att ett vin skall kunna märkas med namnet ”Chianti” måste det innehålla minst 80 % sangiovesedruvor.

Terreno:Terreno, som är producent av denna Chianti Classico, ägs av familjen Ruhne från Stockholm. På deras vingård i Toscana produceras viner som är ämnade att matcha livsstilen, matkulturen, skönheten och de övriga intrycken som finns att insupa i området. Vingården köptes år 1988 och har sedan dess rustats upp av familjen själv. Idag produceras ekologiska och prisbelönta röda viner och olivolja av Terreno. Både traditionella viner såsom Chianti Classico tillverkas, men också viner av en mer experimentell karaktär, exempelvis deras Pinot Nero.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Man kan förvänta sig smaker av körsbär, plommon, kaffe, fat och övriga kryddor och örter.

90 % sangiovese och 10 % canaiolo.

Chianti Classico är det största området i Chianti och för att ett vin ska kunna märkas med namnet ”Chianti” måste det innehålla minst 80 % sangiovesedruvor.

Terreno ägs av familjen Ruhne från Stockholm.

Terreno producerar också viner av en mer experimentell karaktär, exempelvis deras Pinot Nero, samt ekologiska och prisbelönta röda viner och olivolja.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar