Hem » Vin Tester » Terreno Chianti Classico (2373)

Terreno Chianti Classico (2373)

Smak:Detta vin har smak av körsbär, plommon, kaffe, fat och övriga kryddor och örter. Eftersmaken är lång och nyanserad och en relativt stark syra anas.

Framställning:Terreno Chianti Classico är framställt på 90 % sangiovesedruvor och 10 % canaiolo. Lagringen sker på ekfat.

Chianti Classico:Den första definitionen av ett vindistrikt i under namnet Chianti gjordes år 1716. Den beskrev området vid byarna Gaiole, Castellina och Radda som det så kallade Lega del Chianti, som senare blev Provincia del Chianti. År 1932 drogs gränserna om och Chianti delades in i sju underområden: Classico, Colli Aretini, Colli Fiorentini, Colline Pisane, Colli Senesi, Montalbano and Rùfina. Classico är det största området i Chianti. För att ett vin skall kunna märkas med namnet ”Chianti” måste det innehålla minst 80 % sangiovesedruvor.

Terreno:Terreno, som är producent av denna Chianti Classico, ägs av familjen Ruhne från Stockholm. På deras vingård i Toscana produceras viner som är ämnade att matcha livsstilen, matkulturen, skönheten och de övriga intrycken som finns att insupa i området. Vingården köptes år 1988 och har sedan dess rustats upp av familjen själv. Idag produceras ekologiska och prisbelönta röda viner och olivolja av Terreno. Både traditionella viner såsom Chianti Classico tillverkas, men också viner av en mer experimentell karaktär, exempelvis deras Pinot Nero.

Frågor och svar:

Vilka smaker kan man förvänta sig av Terreno Chianti Classico?

Man kan förvänta sig smaker av körsbär, plommon, kaffe, fat och övriga kryddor och örter.

Vilka druvor används för att framställa Terreno Chianti Classico?

90 % sangiovese och 10 % canaiolo.

Vad är Chianti Classico?

Chianti Classico är det största området i Chianti och för att ett vin ska kunna märkas med namnet ”Chianti” måste det innehålla minst 80 % sangiovesedruvor.

Vem äger Terreno, producenten av denna Chianti Classico?

Terreno ägs av familjen Ruhne från Stockholm.

Vilka typer av viner producerar Terreno förutom Chianti Classico?

Terreno producerar också viner av en mer experimentell karaktär, exempelvis deras Pinot Nero, samt ekologiska och prisbelönta röda viner och olivolja.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.