Hem » Vin Tester » Tapiz Reserve malbec (6591)

Tapiz Reserve malbec (6591)

Smak:Tapiz Reserve Malbec är ett smakrikt vin som för tankarna till björnbär, ekfat, plommon och vanilj. Även smak av choklad och en viss bränd känsla finns i bakgrunden av detta vin som hänger kvar på smaklökarna en bra stund.

Framställning:Detta vin är framställt på malbecdruvan. Förjäsning sker under 5 dagar vid en temperatur av 8 grader. Därefter jäses vinet på ståltank i 15 dagar vid 25 grader och slutligen vilar det på bottensatsen i 16 dagar. 100 % malolaktisk jäsning.

Uco Valley:Uco Valley anses vara ett av de bästa vindistrikten i argentinska Mendoza. Området ligger längs med floden Tunuyán och höjden över havsytan varierar här mellan 900 och 1200 meter. Den höga höjden gör att förhållandena är optimala för odling av druvor som malbec. Den uppslammade jorden och bevattningen från Anderna gör också sitt för druvtillväxten, såväl som de många soldagarna under året och höga temperaturskillnader mellan dag och natt. Druvorna från detta område är kända för sin höga kvalitet då de ofta uppfattas som aromatiska, färgglada och koncentrerade.

Fincas Patagónicas:Fincas Patagónicas är en vingård som ägs av Patricia och Jorge Ortiz. Det är idag Patricia som äger företaget, vilket innefattar cirka 1000 hektar mark, varav 226 används till vinodling. Den största delen av markerna ligger i Mendozaregionen, men en del i Saltaprovinsen. Man producerar förutom vin även olivolja. Vinerna tillverkas av Fabián Valenzuela och säljs under varumärket Tapiz. Patricia och Jorge Ortiz har fem barn som i framtiden troligtvis kommer att ta över vingården.

Frågor och svar:

Vilka smaker kan man förvänta sig av Tapiz Reserve Malbec?

Man kan förvänta sig smaker av björnbär, ekfat, plommon, vanilj, choklad och en bränd känsla.

Vilken druva används för att framställa detta vin?

Vinet är framställt på malbecdruvan.

Hur lång tid tar förjäsningen av vinet?

Förjäsning sker under 5 dagar vid en temperatur av 8 grader.

Varför anses Uco Valley vara ett av de bästa vindistrikten i Mendoza?

Området har optimala förhållanden för odling av druvor som malbec på grund av den höga höjden, uppslammade jorden, bevattningen från Anderna och de många soldagarna under året.

Vem äger Fincas Patagónicas och vad annat producerar de förutom vin?

Fincas Patagónicas ägs av Patricia och Jorge Ortiz och de producerar även olivolja. Vinerna tillverkas av Fabián Valenzuela och säljs under varumärket Tapiz.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.