Smak:Smaken är torr och fruktig, och det är då främst äpplen, ananas, citrus och bananer man tänker på. En mjuk syrlighet ligger i bakgrunden och även en viss spritsighet som känns fräsch.

Framställning:Druvan som använts i detta vin är den populära albariñodruvan.

Rías Baixas:Området Rías Baixas är indelat i fyra individuella vindistrikt som skiljer sig från varandra: Val do Salnés, Condando de Tea, O Rosal samt Soutomaior. Alla ligger i provinsen Pontevedra. Rías Baixas är ett historiskt vinodlingsområde som nästan enbart använder sig av albariñodruvan. De allra modernaste framställningsteknikerna kombineras med de äldsta odlingsprocesserna och på så vis får man det bästa av två världar. Den allra största majoriteten av viner som produceras här är vita. Klimatet influeras av Atlanten och medeltemperaturen är 13 grader.

Bodegas la Val:Pontevedrabon Jose Limeres grundade Bodegas la Val när han år 1985 gick in i vinbranschen då han letade efter en pålitlig vinleverantör till hans restauranger. Han köpte sin första egendom som sedan växte till flera och lyckades få fram druvor med precis rätt balans mellan sötma och syrlighet. Idag består Bodegas la Val av 200 tunnland och tack vare det unika klimatet i området samt den fördelaktiga jorden har vinproducerandet gått snabbt framåt och företaget växer än idag.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy