Hem » Vin Tester » Motörhead Shiraz (nr 6318)

Motörhead Shiraz (nr 6318)

Smak: Ett fruktigt och kryddigt vin, med inslag av fat. Här finns björnbär och svarta vinbär, lakrits och en ton av muskot.

Framställning: Shiraz (eller Syrah som den kallas när den odlas i Frankrike), med sina livfulla smaker av mörka bär och plommon, är kanske den druva som nått störst kommersiella framgångar i australiensisk vinproduktion, antingen för sig själv eller blandat med andra druvor, där den skänker djup och karaktär.

New South Wales, Australien: När vin introducerades till Australien skedde det först i New South Wales, och staten är fortsatt Australiens andra i termer av volym. Hunter Valley, norr om Sydney, är den kanske mest kända vinregionen inom staten – och indelas i sin tur i Upper och Lower Hunter – men vin produceras även inom Central Ranges, södra New South Wales och Big Rivers. De närliggande Sydney och Canberra är naturliga avnämare för det vin som produceras i New South Wales, men flera producenter – t.ex. Lindemans – har också nått betydande internationella framgångar.

Broken Back Winery: Brokenback Vineyard, som kom under ny ägare år 2008, omfattar 50 hektar i Hunter Valley, den främsta vinregionen i New South Wales. Man odlar Shiraz på slänterna i den högre terrängen i området och Chardonnay och Semillon på den annars flacka och grusiga jordmånen. Man har också låtit nyplantera Tempranillo och Verdelho, den senare en druva som fått en renässans i Australien på senare år. Huvuddelen av skörden reserveras för den egna produktionen, vilken säljs under namnet Leogate Estates.

Frågor och svar:

Vilken smakprofil har Motörhead Shiraz (nr 6318)?

Motörhead Shiraz har en fruktig och kryddig smak med inslag av fat, björnbär, svarta vinbär, lakrits och en ton av muskot.

Vilken druva används för att göra Motörhead Shiraz?

Motörhead Shiraz görs av Shiraz-druvan, även känd som Syrah när den odlas i Frankrike.

Vilken region i Australien kommer Motörhead Shiraz från?

Motörhead Shiraz kommer från New South Wales, en delstat i Australien.

Vilken är den mest kända vinregionen i New South Wales?

Hunter Valley, norr om Sydney, är den mest kända vinregionen i New South Wales.

Vilken producent äger Brokenback Vineyard, där Shiraz-druvorna för Motörhead Shiraz odlas?

Brokenback Vineyard ägs av Leogate Estates, som också producerar vin under det namnet.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.