Marqués de Monistrol Rosé (7415)

Detta fräscha rosévin serveras gärna som sällskapsvin men passar också bra till enklare maträtter och dagsbufféer. Både vanliga vindrickare och kritiker har hyllat detta vin för dess ungdom, lättsamhet och pålitlighet.

Smak:Detta är ett torrt vin med fruktig karaktär. En något bränd ton skymtas också och övriga smakprofiler består av jordgubbar, hallon och citrus.

Framställning:Råvaran i detta vin är druvan monastrell (även kallad mourvèdre och mataró) som är känd för att producera tanninrika viner med hög alkoholhalt. Jordiga noter blandat med röda bär är också karakteristiska drag för denna druva. Druvorna i detta vin jäses med skal och därefter lagras vinet i 24 månader. För mousserande roséviner används en liten mängd rödvin tom tillsätts i det mousserande vita.

Cava:Detta vin är tillverkat i vindistriktet Cava som ligger i Katalonien i Spanien. Distiktet är en del av Penedès där flera vingårdar är belägna. Cava är känt för dryckeskategorin med samma namn: mousserande viner som förr brukade kallas ”spansk champagne”. 95 % av de viner som enligt regler får kallas Cava produceras i Penedès. Utöver det finns det sju andra vindistrikt som är har tillåtelse att kategorisera sina viner Cava. Mousserande viner har producerats i Spanien och Cava sedan 1851. De vanligaste druvorna som odlas i Cava är cabernet sauvignon, garnacha, monastrell, macabeu, parellada och xarello, men andra sorter förekommer också.

Marqués de Monistrol:Marqués de Monistrol är ett av världens ledande cavaproducent. Framför allt är de kända inom kategorin rosé där de av en del betraktas som pionjärer. Många internationella priser och benämningar har mottagits av Marqués de Monistrol som fokuserar på hög kvalitet. Företaget har producerat vin och cava i över 130 år och sedan dess har moderna och innovativa tekniker integrerats i de mer traditionella metoderna.

FAKTARUTA

Namn:

Typ av Vin:

Producenten:

Region:

Område:

Vin Område:

Alkohol:

Förpackning:

Förslutning:

Systembolaget Artikel Nr.:

Smak:

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren