Hem » Vin Tester » Marqués de Monistrol Rosé (7415)

Marqués de Monistrol Rosé (7415)

Smak:Detta är ett torrt vin med fruktig karaktär. En något bränd ton skymtas också och övriga smakprofiler består av jordgubbar, hallon och citrus.

Framställning:Råvaran i detta vin är druvan monastrell (även kallad mourvèdre och mataró) som är känd för att producera tanninrika viner med hög alkoholhalt. Jordiga noter blandat med röda bär är också karakteristiska drag för denna druva. Druvorna i detta vin jäses med skal och därefter lagras vinet i 24 månader. För mousserande roséviner används en liten mängd rödvin tom tillsätts i det mousserande vita.

Cava:Detta vin är tillverkat i vindistriktet Cava som ligger i Katalonien i Spanien. Distiktet är en del av Penedès där flera vingårdar är belägna. Cava är känt för dryckeskategorin med samma namn: mousserande viner som förr brukade kallas ”spansk champagne”. 95 % av de viner som enligt regler får kallas Cava produceras i Penedès. Utöver det finns det sju andra vindistrikt som är har tillåtelse att kategorisera sina viner Cava. Mousserande viner har producerats i Spanien och Cava sedan 1851. De vanligaste druvorna som odlas i Cava är cabernet sauvignon, garnacha, monastrell, macabeu, parellada och xarello, men andra sorter förekommer också.

Marqués de Monistrol:Marqués de Monistrol är ett av världens ledande cavaproducent. Framför allt är de kända inom kategorin rosé där de av en del betraktas som pionjärer. Många internationella priser och benämningar har mottagits av Marqués de Monistrol som fokuserar på hög kvalitet. Företaget har producerat vin och cava i över 130 år och sedan dess har moderna och innovativa tekniker integrerats i de mer traditionella metoderna.

Frågor och svar:

Vilken druva används för att tillverka Marqués de Monistrol Rosé?

Druvan som används är monastrell (även kallad mourvèdre och mataró).

Vilka smakprofiler kan man förvänta sig av detta vin?

Vinet har en fruktig karaktär med smaker av jordgubbar, hallon och citrus. En bränd ton kan också skymtas.

Hur länge lagras vinet innan det är klart att dricka?

Vinet lagras i 24 månader innan det är klart att dricka.

Vilket vindistrikt i Spanien tillverkas detta vin i?

Vinet tillverkas i vindistriktet Cava som ligger i Katalonien i Spanien.

Vad är Marqués de Monistrol kända för?

Marqués de Monistrol är kända som en av världens ledande cavaproducenter, särskilt inom kategorin rosé. De betraktas av en del som pionjärer och har mottagit många internationella priser och benämningar för sin höga kvalitet.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.