Smak:Detta är ett torrt vin med fruktig karaktär. En något bränd ton skymtas också och övriga smakprofiler består av jordgubbar, hallon och citrus.

Framställning:Råvaran i detta vin är druvan monastrell (även kallad mourvèdre och mataró) som är känd för att producera tanninrika viner med hög alkoholhalt. Jordiga noter blandat med röda bär är också karakteristiska drag för denna druva. Druvorna i detta vin jäses med skal och därefter lagras vinet i 24 månader. För mousserande roséviner används en liten mängd rödvin tom tillsätts i det mousserande vita.

Cava:Detta vin är tillverkat i vindistriktet Cava som ligger i Katalonien i Spanien. Distiktet är en del av Penedès där flera vingårdar är belägna. Cava är känt för dryckeskategorin med samma namn: mousserande viner som förr brukade kallas ”spansk champagne”. 95 % av de viner som enligt regler får kallas Cava produceras i Penedès. Utöver det finns det sju andra vindistrikt som är har tillåtelse att kategorisera sina viner Cava. Mousserande viner har producerats i Spanien och Cava sedan 1851. De vanligaste druvorna som odlas i Cava är cabernet sauvignon, garnacha, monastrell, macabeu, parellada och xarello, men andra sorter förekommer också.

Marqués de Monistrol:Marqués de Monistrol är ett av världens ledande cavaproducent. Framför allt är de kända inom kategorin rosé där de av en del betraktas som pionjärer. Många internationella priser och benämningar har mottagits av Marqués de Monistrol som fokuserar på hög kvalitet. Företaget har producerat vin och cava i över 130 år och sedan dess har moderna och innovativa tekniker integrerats i de mer traditionella metoderna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy