Smak: Ett torrt och druvigt vin. Inslag av aprikos, persika, honung och fläder. Blommig doft med aningen citrus.

Framställning: Vinet framställs av de för Alsace typiska druvorna Silvaner och Gewurztraminer. Druvorna plockas maskinellt och jäsningen sker i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Marie d’Alsace skall helst drickas ungt.

Alsace: Alsace var länge omtvistat som gränsland mellan Frankrike och Tyskland. Att det är ett område med intressanta viner råder det däremot ingen tvekan om, kanske för att här blandas franska och tyska vintraditioner och resulterar i något alldeles unikt. Härifrån kommer utmärkta torra Riesling-viner och aromatisk Gewurstraminer, men man odlar även Pinot Gris/Noir/Blanc, Muscat och andra druvor. Det avlånga området avgränsas till väster av bergen, Les Vosges, som reser en mur som skyddar området från nederbörd från Atlanten. Det skapar ett förhållandevis torrt klimat på de öst- och sydsluttningar där vinet odlas. Rhen avgränsar området i öster. Utöver den vanliga ursprungsbeteckningen, AOC (Appelation d’Origine Côntrolée) Alsace, för vita, rosé och röda viner, finner man här en för de mer exklusiva vita, ”Alsace Grand Cru AOC”, samt ”Crémant d’Alsace” för mousserande. Alsace producerar omkring 1,2 miljoner hl vin årligen.

Biecher: Familjeföretaget Biecher, som ägt vinodlingar i Alsace sedan 1700-talet, är en av de större producenterna i regionen. Företaget buteljerar totalt omkring femton miljoner liter vin per år. Framställningen sker i de moderna anläggningarna i Saint-Hippolyte, där man har ståltankar och egen buteljering. Hälften av druvorna i produktionen kommer från Alsace och resulterar i ursprungstypiska viner, men även druvor från andra delar av Frankrike och världen används. Ett flertal av företagets viner är också ekologiska. Överlag levererar Biecher viner till konkurrenskraftiga priser utan att ge avkall på kvaliteten.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy