Vad många inte vet är att Grenache-druvan är en viktig del i många av världens mest berömda blandviner. Grenache själv har beskrivits smaka som godis. Tänk på att dessa viner är väldigt söta, men också mycket torra, då den höga sockerhalten omvandlas till alkohol.

De vanligaste sorterna som blandas med Grenache-viner:

  • Carignan
  • Cinsaut
  • Syrah (Shiraz)
  • Tempranillo

Grenache-viner anses av många utgöra en av blandvinernas treenighet. De andra två är Merlot och Cabernet Sauvignon. Grenache är utvald för att dess smaker inte övermannar de andra vinernas. Istället mjukar dess tanniner upp dem och de mogna smakerna framhäver de andra vinernas smaker.

Grenacheviner är ofta ljusröda men, beroende på hur vinrankorna sköts under växtsäsongen, kan druvorna användas för att producera ett kraftigare vin. Den största delen av de franska Grenachevinerna produceras i Rhônedalen, men idag finns de över hela världen.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy