Upptäck Grenacheviner

Druvorna som används för att framställa Grenache-viner har ett mycket tunt skal, som döljer ett kraftfullt fruktkött som producerar en rad fylliga viner. Skalens lätta tanninnivåer används ofta för att mjuka upp vinets struktur. Dessa druvor är vanligt förekommande i blandviner runt om i världen, men används också som enda druva i Grenache-vinerna.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vad många inte vet är att Grenache-druvan är en viktig del i många av världens mest berömda blandviner. Grenache själv har beskrivits smaka som godis. Tänk på att dessa viner är väldigt söta, men också mycket torra, då den höga sockerhalten omvandlas till alkohol.

De vanligaste sorterna som blandas med Grenache-viner:

  • Carignan
  • Cinsaut
  • Syrah (Shiraz)
  • Tempranillo

Grenache-viner anses av många utgöra en av blandvinernas treenighet. De andra två är Merlot och Cabernet Sauvignon. Grenache är utvald för att dess smaker inte övermannar de andra vinernas. Istället mjukar dess tanniner upp dem och de mogna smakerna framhäver de andra vinernas smaker.

Grenacheviner är ofta ljusröda men, beroende på hur vinrankorna sköts under växtsäsongen, kan druvorna användas för att producera ett kraftigare vin. Den största delen av de franska Grenachevinerna produceras i Rhônedalen, men idag finns de över hela världen.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

FAKTARUTA

Namn:

Typ av Vin:

Producenten:

Region:

Område:

Vin Område:

Alkohol:

Förpackning:

Förslutning:

Systembolaget Artikel Nr.:

Smak:

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •