Produkten finns tyvärr inte längre i Systembolagets sortiment.

Smak:Inslag av röda bär och plommon, fat, kryddor, vanilj och muskot utgör en mustig smak som med fördel avnjuts tillsammans med kötträtter såsom vilt, lamm och nöt.

Framställning:Huvuddruvan i Gran Feudo är Tempranillo som även får sällskap av Merlot och Cabernet Sauvignon. Tillsammans utgör de en noggrant utvald blandning som är specifik för regionen Navarra. Lagringen sker på franska och amerikanska ekfat under 18 månader. Druvmixen tillåter goda förhållanden för lagring.

Navarra:Den fertila jorden i spanska Navarra har inslag av kalk och krita och influeras av Atlanten, vilket återspeglas i Gran Feudo-vinets smak. Vinproduktionen i Navarra domineras framför allt av röda viner och särskilt de som är framställda av regionspecifika Tempranillodruvan är utmärkande. Navarra, som ligger i den nordligaste delen av Spanien, angränsar till det berömda Riojadistriktet där viner av liknande karaktär produceras. Vinframställningen i Navarra går långt tillbaka i tiden – ända till romerska riket, och har sedan dess hunnit utplånas av bosättare och inkräktare och sedan återuppstått och utvecklats under hundratals år.

Chivite:Producenten för Gran Feudo är den familjeägda bodegan Chivite som producerat viner sedan 1647. Nuvarande producenter är den 11:e generationen i familjen och man är noga med att ta vara på traditioner samtidigt som innovation är ett av nyckelorden. Chivite är ofta omnämnd som en av Spaniens 10 bästa vinproducenter och har vunnit ett flertal utmärkelser. Varumärket, som är ett av Spaniens äldsta, förknippas bland annat med mognad, elegans och genuin kunskap. Man var ursprungligen endast verksam inom Navarradistriktet, men har idag expanderat till granndistriktet Rioja samt Rueda och Ribera del Duero.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy