Hem » Vin Tester » Diemersfontein Coffee pinotage (6315)

Diemersfontein Coffee pinotage (6315)

Smak:Den rostade fatkaraktären är påtaglig i detta rödvin och smaken för naturligtvis tankarna till kaffe. Andra tendenser vi finner är björnbär, vanilj och choklad.

Framställning:Detta vin är framställt av 100 % pinotagedruvor. Dimersfontein coffee pinotage utvecklades år 2001 och blev mycket populärt bland folket som uppskattade smaken av kaffe och choklad.

Western Cape:Området Western Cape, som är det främsta vindistriktet i Sydafrika, ligger i trakterna runt Kapstaden. Detta område delas in i tre subregioner: Coastal region, Boberg region och Breede River Valley. Bland dessa är Coastal Region det viktigaste vindistriktet. Western Cape och Sydafrika är framför allt kända för sin egna druvsort, pinotage. Denna är en korsning mellan pinot noir och cinsaut. Klassificeringen för vinerna i området kallas WO och ger garantier för ursprung, årgång och druva. Sydafrikas vinproducering inleddes med att de första druvorna pressades i Western Cape den 2 februari 1659. Sedan dess har vinframställning ägt rum mer eller mindre, men det var först efter Apartheidperiodens slut som industrin tog fart på allvar.

Diemersfontein Wines:Diemersfontein Wines är kända för sina anläggningar som ligger vackert belägna i natursköna omgivningar och självklart för deras utmärkta pinotageviner. På 45 minuters bilresa från Kapstaden kan man nå Dimersfontein Estates som är ett populärt utflyktsmål. Företaget har ägts av Sonnenbergfamiljen sedan 1940 och drivs nu av tredje generationen i familjen. Vingårdarna ligger i skuggan av de majestätiska Hakewabergen och härifrån exporteras viner till länder över hela världen.

Frågor och svar:

Vilken karaktär är påtaglig i Diemersfontein Coffee pinotage?

Den rostade fatkaraktären är påtaglig i detta rödvin och smaken för naturligtvis tankarna till kaffe.

Vilka smaker kan man finna i Diemersfontein Coffee pinotage?

Andra tendenser vi finner är björnbär, vanilj och choklad.

Vilken druva är Diemersfontein Coffee pinotage framställt av?

Detta vin är framställt av 100 % pinotagedruvor.

Vilket är det främsta vindistriktet i Sydafrika?

Området Western Cape, som är det främsta vindistriktet i Sydafrika, ligger i trakterna runt Kapstaden.

Vad är Diemersfontein Wines kända för?

Diemersfontein Wines är kända för sina anläggningar som ligger vackert belägna i natursköna omgivningar och självklart för deras utmärkta pinotageviner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.