Smak:Detta härligt fräscha vin bjuder på smaker från päron, vanilj, gröna äpplen och grapefrukt. Ett ganska enkelt mousserande som passar de flesta smaklökar och tillfällen.

Framställning:Druvorna i detta vin är en trevlig mix av chardonnay (50 %), pinot noir (30 %) och sauvignon blanc (20 %). Lagring har skett på ekfat under 8-10 månader.

Chile:Chile har på senare år tagit en plats i ledningen för viner från vad man brukar kalla den nya världen. Dessa länder, som tillsammans med Chile består av Australien, Argentina, Sydafrika med flera, utmanar tillsammans traditionella vinländer som Italien och Frankrike. Chiles klimat är optimalt för vinodling och odlingsytan är stor. Chilenska viner är kända för sin fruktiga karaktär vilket går hem hos de flesta vinkonsumenter världen över. Många av världens sedan tidigare största och mest välkända vinprofiler som exempelvis Miguel Torres har startat vingårdar i Chile.

Casa Rivas:Denna vinfirma startades år 1992 och har sina verksamheter i vindistrikter Maipo Valley i Valle Central. I detta område odlas framför allt druvor till röda viner men vita förekommer också. Vinodlingarna som ingår i Casa Rivas är uppdelade i mindre delar där lokal temperatur och jord får avgöra vilken druvsort som ska odlas. Druvorna för vitt vin växer på plan mark medan rödvinsdruvorna växer på sluttningar. Inom Casa Rivas vingårdar är man noga med att inte störa natur och klimat. Man har låtit betesmarker mellan odlingarna finnas kvar för att inte påverka ekosystemet i området och man låter plantorna i stort sett sköta sig själva. Bevattningen kommer från Anderna och inget kemiskt bekämpningsmedel tillämpas.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy