Hem » Vin Tester » Brunello di Montalcino (12357)
Vin Tester

Brunello di Montalcino (12357)

Smak:Detta kryddiga rödvin har en kryddig smak med en viss fatkaraktär. Övriga smakprofiler är torkade körsbär, salvia, tobak, kakao och örter som salvia. Vinet är välbalanserat med bra syranivå och en viss strävhet.

Framställning:Detta vin är framställt av brunellodruvan som man kommit fram till genom experiment är densamma som sangiovese grosso. Vinet är lagrat på slovenska ekfat vilket märks på smaken.

Brunello di Montalcino:Vindistriktet Brunello di Montalcino ligger runt staden Montalcino, cirka 120 kilometer söder om Florence. Det är en del av det större vindistriktet Toscana. De tidigaste spåren av de första varianterna av nutidens Brunelloviner kan spåras ända tillbaka till 1300-talet. På 1800-talet började viner från Montalcinoområdet anses som de bästa vinerna i hela Toscana och sedan dess har distriktet mer eller mindre behållit detta goda rykte. På 1980-talet var regionen den första som erhöll DOC (Denominazione di Origine Controllata)-status, vilket innebär en kvalitetsstämpel som ges till italienska viner och matvaror med hög kvalitetsstandard.

Col d’Orcia:Som namnet antyder ligger vinproducenten Col d’Orcias egendomar på en kulle med utsikt över floden Orcia. Företagets vingårdar använder organiska odlingsmetoder och är kända för hög kvalitet. Col D’Orcia är den största vintillverkaren i Toscana som erhålligt ett certifikat för organisk odling. Företaget grundades runt 1890 och är därmed en av de äldsta vintillverkarna i Montalcinoområdet Col d’Orcia är idag ett av de aktivare företagen inom forskning och utveckling av relationen mellan vintillverkning och miljön.

Frågor och svar:

Vilken druva används för att framställa Brunello di Montalcino?

Brunello di Montalcino framställs av brunellodruvan, som är densamma som sangiovese grosso.

Vilka smakprofiler kan man förvänta sig av Brunello di Montalcino?

Brunello di Montalcino har en kryddig smak med en viss fatkaraktär. Andra smakprofiler inkluderar torkade körsbär, salvia, tobak, kakao och örter som salvia. Vinet är välbalanserat med bra syranivå och en viss strävhet.

Var ligger vindistriktet Brunello di Montalcino?

Vindistriktet Brunello di Montalcino ligger runt staden Montalcino, cirka 120 kilometer söder om Florence. Det är en del av det större vindistriktet Toscana.

Vilken status har Brunello di Montalcino erhållit?

På 1980-talet var Brunello di Montalcino det första vindistriktet som erhöll DOC (Denominazione di Origine Controllata)-status, vilket innebär en kvalitetsstämpel som ges till italienska viner och matvaror med hög kvalitetsstandard.

Vilken vintillverkare är känd för hög kvalitet och organisk odling i Montalcinoområdet?

Col d’Orcia är en vintillverkare i Montalcinoområdet som är känd för hög kvalitet och organisk odling. Företaget grundades runt 1890 och är därmed en av de äldsta vintillverkarna i området.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Brunello di Montalcino Fattoi
Brunello di Montalcino Fattoi
Pris:291 :-
Artikel nr:309701
Smak kakao, kanel, korinter, pinjenötter, tobak, utvecklad, mörka körsbär, fatkaraktär, kryddig, skogsbär
Arom fatkaraktär, kakao, kanel, korinter, kryddig, mörka-körsbär, pinjenötter, skogsbär, tobak, utvecklad
Färg mörk, röd, tegelröd
Mat som passar
lamm
nöt
vilt
Mer information
SortimentFasta sortimentetÅrgång2017DruvorBrunelloAlkohol14 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
10 /12
Smakintensitet
10 /12
Strävhet
10 /12
Syra
[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.