Hem » Vin Skola » Vinprovning i hemmet: Ladda ner en komplett guide

Vinprovning i hemmet: Ladda ner en komplett guide

Vi på Vinjournalen har satt ihop en komplett guide för dig som vill arrangera en vinprovning hemma. I denna guide får du tips om allt du bör tänka på innan, under och efter en vinprovning. Vidare så ger vi tydliga exempel på olika teman och förslag som kommer hjälpa dig att lyckas med ditt event.

Ladda ner vår vinprovningsguide nedan helt gratis

Ladda ner din guide genom att klicka här.

Frågor och svar:

Vad är en vinprovning hemma?

En vinprovning hemma är en social aktivitet där man bjuder in vänner och bekanta för att smaka på olika sorters vin och lära sig mer om dess smaker och dofter.

Vad behöver jag för att arrangera en vinprovning hemma?

För att arrangera en vinprovning hemma behöver du ett antal olika viner, glas, vatten, spottkoppar, papper och pennor för att kunna skriva ner dina intryck av vinerna.

Vilka teman kan jag använda för min vinprovning hemma?

Det finns många olika teman att välja mellan för en vinprovning hemma, exempelvis röda viner från Frankrike, vita viner från Nya Zeeland eller mousserande viner från Italien.

Hur kan jag förbereda mig inför en vinprovning hemma?

Innan du arrangerar en vinprovning hemma är det viktigt att du bestämmer dig för ett tema och köper in de viner som du vill prova. Du bör också se till att ha tillräckligt med glas och spottkoppar samt att ha en plan för hur du vill genomföra provningen.

Vad ska jag göra efter min vinprovning hemma?

Efter din vinprovning hemma är det viktigt att du rengör glasen och spottkopparna samt att du skriver ner dina intryck av vinerna. Du kan också välja att bjuda på lite mat eller snacks för att avsluta kvällen på ett trevligt sätt.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.