Vilka rekommendationer kan en bra vinrecensent ge dig? Och är de verkligen objektiva i sin bedömning? Det kan vara tufft att inte låta sina recensioner påverkas av otaliga luncher, gratisflaskor, trevliga besök och provsmakningar och inte minst personliga relationer till producenter och importörer. Som tur är så är det inte väldigt vanligt i vinsammanhang. Få vinrecensenter låter sig påverkas av en personlig relation med någon enskild vinproducent, då ens personliga rykte hänger på det.

Men vill du hitta ”din” personliga vinrecensent så bör du titta efter framförallt tre egenskaper och kompetenser:

Vara modig. En bra vinrecensent bör våga sticka ut hakan lite och kunna stå för sin bedömning och även ibland säga saker som kanske inte blir så populära bland vinproducenter och importörer. Detta betyder också att vara ärlig utan att ha en finansiell vinning och inte låta sitt personliga vinnätverk påverka recensionerna. Tips: Notera om vinrecensenten är konsekvent och föredrar vissa viner framför andra.

En stark känsla för smak och arom. En bra vinrecensent måste ha ett välutvecklat smak- och luktsinne för att guida dig bland intressanta viner som du kan njuta av, trots att smak och doft kan uppfattas på ett väldigt personligt sätt. Vinrecensenter står eller faller med sina gommar. Tips: Var uppmärksam på hur konsekvent recensenten är. Ingen kan tala om för dig vad du ska tycka, men föreslår han eller hon viner som även du tycker smakar bra?

Erfarenhet. En bra vinrecensent måste ha en bred erfarenhet av vin och sätta de viner som de provsmakar i ett större sammanhang. De måste dessutom vara kompetent när det gäller druvor, processer, lagring och allt annat kring vinproduktion. Lyssna till recensentens slutsatser i rekommendationen. Tips: Är recensenten en öppen person som är nyfiken på nya trender och rön och inte enbart en person som går på gamla klassiker?

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy