Vinmakarna använder sig av precis samma metoder att skapa roséchampagner som de andra sorterna. Den enda skillnaden är när den rosa färgen tillkommer. Hemligheten ligger i att blanda i en liten andel rödvinsdruvor i blandningen under jäsningsprocessen.

Metoder som används för att göra rosé champagne:

  • Saignee: Metoden innebär att man blandar i en del av saften från musten för att förstärka smaker och färger.
  • Vin Gris: Användandet av röda druvor som pressas utan tid för maceration.
  • Maceration: Druvskalen ligger kvar i saften under en viss tid.
  • Blandning: Man blandar vita och röda viner för att skapa rätt färg och smak.

Ändras mer än färgen när man gör om en vit champagne till en rosé champagne? Egentligen inte, oavsett vilken färg vinet har så har det samma smak som det vita vin det gjordes av.

Tänk på att varje vingård som producerar roséchampagne har sina egna idéer om hur vinerna ska smaka. Färgen i sig påverkar inte vinet, men det gör området, druvvalet och vinmakarens skicklighet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris279 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy