1935 utvaldes champagnedrinkar av Esquire Magazine till en av årets bästa drinkar. Dessa drinkar är inte lika populära som de en gång var, men de är fortfarande mångas favoritdrink. Det finns många olika typer och recept, som hör hemma i en speciell bar eller i ett visst område.
Några ingredienser som används i champagnedrinkar:
- Rom
- Brandy
- Stout
Det är bara tre av många möjliga ingredienser i champagnedrinkar. Andra är champagnedrinken Atomic, som innehåller brandy, sherry och vodka eller den franska 75:an, som har torr gin och citronjuice. Oavsett vilken champagnedrink man väljer, ska den alltid serveras med is.
Man kan ha några olika typer av glas till champagnedrinkar, de enklare varianterna passar bra i flöjter eller champagnekupor. Om drinken är mer komplex passar ett högt glas bra. Vad man än väljer så ska man blanda sockret i spriten innan man blandar i champagnen, så att man får en jämn blandning.