Under det senaste decenniet har antalet vingårdar som bytt till att producera torra Riesling-viner ökat stadigt. Trots att världen, helt felaktigt, har antagit att alla Rieslings är söta är så inte fallet. Under många år ansågs de torra vinerna från regionen inte vara någonting märkvärdigt och många föredrog istället torra viner från andra regioner eller från Frankrike.

Termer som associeras med torra Riesling-viner:

  • Trocken: De torraste vinerna med en sockerhalt på högst 9 g/L eller 0,9%.
  • Halbtrocken: Som namnet betyder; halvtorr, 10 till 18 g/L eller 1-1,8% socker.

De som fortfarande inte är övertygade om att det finns torra Riesling-viner, prova en Trocken som har en hög sockerhalt. Dessa viner har en hint av sötma, men fortfarande den krispiga smaken som den moderna torra versionen av vinet.

Om du är ute efter det perfekt vita vinet att servera till lunch eller middag är de nya torra Rieslingvinerna det perfekta valet. Som alla Riesling är de bland de mest ”matvänliga” vinerna i världen och passar bra till allt från würst mit kraut (en tysk lunchfavorit, korv och surkål) till dina favoriter från det asiatiska köket.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy