Torra Rieslingviner erövrar världen
Under det senaste decenniet har antalet vingårdar som bytt till att producera torra Riesling-viner ökat stadigt. Trots att världen, helt felaktigt, har antagit att alla Rieslings är söta är så inte fallet. Under många år ansågs de torra vinerna från regionen inte vara någonting märkvärdigt och många föredrog istället torra viner från andra regioner eller från Frankrike.
Termer som associeras med torra Riesling-viner:
- Trocken: De torraste vinerna med en sockerhalt på högst 9 g/L eller 0,9%.
- Halbtrocken: Som namnet betyder; halvtorr, 10 till 18 g/L eller 1-1,8% socker.
De som fortfarande inte är övertygade om att det finns torra Riesling-viner, prova en Trocken som har en hög sockerhalt. Dessa viner har en hint av sötma, men fortfarande den krispiga smaken som den moderna torra versionen av vinet.
Om du är ute efter det perfekt vita vinet att servera till lunch eller middag är de nya torra Rieslingvinerna det perfekta valet. Som alla Riesling är de bland de mest ”matvänliga” vinerna i världen och passar bra till allt från würst mit kraut (en tysk lunchfavorit, korv och surkål) till dina favoriter från det asiatiska köket.
Frågor och svar:
För att fler har upptäckt att inte alla Rieslingsviner är söta.
Trocken är de torraste vinerna med en sockerhalt på högst 9 g/L eller 0,9%, medan Halbtrocken är halvtorra viner med en sockerhalt på 10 till 18 g/L eller 1-1,8%.
Ja, Trocken Rieslingviner kan ha en hint av sötma, men fortfarande ha den krispiga smaken som den moderna torra versionen av vinet.
Torra Rieslingviner är bland de mest “matvänliga” vinerna i världen och passar bra till allt från tyska lunchfavoriter som würst mit kraut till dina favoriter från det asiatiska köket.
Ja, om du är ute efter det perfekta vita vinet att servera till lunch eller middag är de nya torra Rieslingvinerna det perfekta valet.