Stor middagsbjudning. Gott vin. Men hur många flaskor ska man köpa? Och ska det drickas vitt eller rött?

Kan vara riktigt knivigt att beräkna hur mycket vin som faktiskt går åt på en middag. Oftast tar man till så där på en höft och tänker: “ok, alla dricker minst 2 glas första timmen utom Pelle som bara dricker öl, och sedan dricker alla kanske ett glas varje timme därefter….. och en flaska rymmer 4 glas” …

Njä, du får nog göra ett bättre försök för att inte stå utan vin… eller köpa för mycket.

Nu ska du få en smart kalkylator som räknar på ett kick!

VinePair har en The Dinner Party Wine Bottle Calculator på sin hemsida här.

Det är en vinkalkylator beräknar antal flaskor som du kommer att behöva. Den här kalkyltorn är på engelska men den är faktiskt superenkel att använda. Du behöver bara fylla i siffror som svar på några enkla frågor om hur många gäster som kommer, om du vill servera rött, vitt eller båda delarna och om du planerar att servera en fördrink innan maten.

Matematiken är enkel och man räknar på 1 flaska = 4 glas och att alla dricker i genomsnitt 3 glas per person. Det finurliga är att den tar till lite extra, så att du inte står utan vin senare på kvällen.

När du fyllt i dina siffror klickar du bara på “Show me my wine list” och kalkylatorn räknar snabbt ut hur många flaskor rött och/eller vitt du behöver handla.

Det kan vara tufft nog att bestämma vilket vin man ska dricka på en middag eller som gäst kunna välja vilket vin man ska ta med sig som present.

Här får du några superbra tips av Gabriel Chisese, sommelier och en av ägarna till Estate Wines i London.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy