Idag har dock söta viner från Tyskland fått ett uppsving, då vinälskare världen över har börjat se dem från ett nytt perspektiv. Snarare än att se dem som måltidsviner behandlas de nu som dessertviner, som de alltid varit menade som.

Tre nivåer av sötma för söta viner från Tyskland:

    Kabinett: något söt

  • Spätlese: halvsöt
  • Auslese: söt

När man börjar leta efter söta viner från Tyskland upptäcker man snart att de finns att få i olika grader av sötma. Så länge man är medveten om detta när man läser etiketterna, kommer man aldrig få ett vin som är för sött eller inte sött nog.

Söta viner från Tyskland produceras i många olika regioner, men de från Nahe, Pfalz och Mosel-Saar-Ruwer anses vara bland de bästa. Majoriteten av dessa söta viner är gjorda på Riesling-druvor och produceras i sydvästra Tyskland. Till skillnad från sina franska motsvarigheter är tyska söta viner relativt billiga.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy