Chiantivinerna är en av få vinsorter som blivit uppkallade efter regionen de produceras i, istället för de druvor de görs av. När det kommer till vilken mat som passar till Chianti, så måste man titta närmare på det tilltänkta vinet. De viner som är framställda på nästan bara Sangiovese-druvor är lätta i smak och färg. De som är blandningar är fylligare och tyngre i smakerna.

Smaskiga maträtter att servera till Chianti-viner:

  • Currybaserad pumpasoppa
  • Kalv Parmigianino
  • Vegetarisk eller kött lasagne
  • Pizza

Det är bara din fantasi som sätter gränserna när det kommer till mat man kan servera till Chiantiviner. Tänk dock på den klassiska regeln att man bör matcha vin av mildare karaktär med liknande rätter, så att smakerna inte övermannas.

Om du föredrar att servera mäktigare mat till Chiantiviner, föreslår vi att du väljer ett av de fylligare blandvinerna. En bra Chianti passar bra till det mesta!

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy