Det finns flera metoder för hur mycket vin man ska servera till middagen och före och efter måltiden. Tänk också på att en vanlig vinflaska innehåller 750ml, vilket ger 4 till 5 glas per flaska.

Experternas förslag på hur vin man ska servera till middagen:

  • Aperitif: Ett till två glas per gäst.
  • Med middagen: Två glas av rött eller vitt vin per gäst.
  • Dessert: Ett glas per gäst.

Man ska bjuda gästerna på tillräckligt mycket av varje vin så att de kan njuta av det, men inte så mycket att de blir överförfriskade eller förstör paletten. Självklart kan man alltid hälla upp ett eller två glas extra, men de här förslagen funkar bra för de flesta.

När man räknar ut hur mycket vin man ska servera till middagen ska man komma ihåg att man bjuder vin för att förhöja maten. Om man är för generös kommer gästerna att bli lite berusade, vilket inte är meningen.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy