Halvsöta Rieslingviner är det perfekta mellan-vinet
Många associerar Riesling-viner med de sötsliskiga massproducerade vita vinerna som Tyskland har exporterat i årtionden. Trots att regionen är berömd för att producera världens bästa söta viner, så dricks de sällan av lokalbefolkningen. De föredrar istället de torra och halvsöta Rieslingvinerna, som är mycket mer mångsidiga.
Underbara matchningar av mat och halvsöta Rieslingviner:
- Thaimat (ju kryddstarkare desto bättre)
- Fläskrätter (speciellt de med söta glaseringar)
- Kycklingrätter (återigen rätter med söta tillbehör och såser)
I de tidiga dagarna av halvsöta Rieslingviner producerades väldigt få i Tyskland, eller så verkade det i alla fall. Majoriteten av vinproduceringen i regionen verkade vara söta viner, av olika kvalitet. I verkligheten har många av vingårdarna bytt till att framställa torra och halvtorra vita viner sedan många år.
Är du redo att prova viner som är bland de bästa som Tyskland har att erbjuda? I sådana fall bör du lämna de söta vinerna till desserten och istället utforska de många halvsöta Rieslingvinerna.
Frågor och svar:
Halvsöta Rieslingviner är mindre söta än de traditionella söta Rieslingvinerna och är mer mångsidiga i matmatchning.
Halvsöta Rieslingviner passar bra med kryddig thaimat, fläskrätter med söta glaseringar och kycklingrätter med söta såser.
I de tidiga dagarna av Rieslingvinproduktionen i Tyskland var majoriteten av vinerna söta, men många vingårdar har sedan dess bytt till att producera torra och halvtorra vita viner.
Lokalbefolkningen i Tyskland föredrar halvsöta Rieslingviner eftersom de är mer mångsidiga och passar bra till olika typer av mat.
Tyskland är mest känt för att producera söta Rieslingviner av hög kvalitet.
Vinguider relaterade till denna artikel
Vinjournalen.se Tips

Faktaruta
Relaterade inlägg
Inget hittades