Många associerar Riesling-viner med de sötsliskiga massproducerade vita vinerna som Tyskland har exporterat i årtionden. Trots att regionen är berömd för att producera världens bästa söta viner, så dricks de sällan av lokalbefolkningen. De föredrar istället de torra och halvsöta Rieslingvinerna, som är mycket mer mångsidiga.

Underbara matchningar av mat och halvsöta Rieslingviner:

  • Thaimat (ju kryddstarkare desto bättre)
  • Fläskrätter (speciellt de med söta glaseringar)
  • Kycklingrätter (återigen rätter med söta tillbehör och såser)

I de tidiga dagarna av halvsöta Rieslingviner producerades väldigt få i Tyskland, eller så verkade det i alla fall. Majoriteten av vinproduceringen i regionen verkade vara söta viner, av olika kvalitet. I verkligheten har många av vingårdarna bytt till att framställa torra och halvtorra vita viner sedan många år.

Är du redo att prova viner som är bland de bästa som Tyskland har att erbjuda? I sådana fall bör du lämna de söta vinerna till desserten och istället utforska de många halvsöta Rieslingvinerna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy