Hem » Vin Skola » Allt om den grekiska druvan Agiorgitiko

Allt om den grekiska druvan Agiorgitiko

Ännu idag odlas den grekiska Agiorgitiko-druvan främst i Peloponnese-regionen. Men det finns några vingårdar över hela landet som också odlar dessa fantastiska druvor. Majoriteten av odlingarna finns i Onomasia Proelefsis Anoteras Poiotitos (OPAP) eller Appellation of Origin Quality of Nemea.

Andra namn för den grekiska Agiorgitiko-druvan:

  • Mavro
  • Mavro Nemeas
  • Mavronemeas

Här växer Agiorgitiko-druvan på olika nivåer, från 250 till 800 meter över havet. De anses vara väldiga härdiga druvor, som ger stor utdelning varje skörd. Druvorna själva är djupt mörkblå och anses vara de mörkaste av de inhemska grekiska druvorna.

Viner som görs av Agiorgitiko-druvan måste lagras på fat i minst ett år innan de buteljeras. Vinerna har en alkoholhalt på runt 13% och kommer till sin rätt efter 10 års lagring. De flesta vinerna görs på enbart Agiorgitiko, men det förkommer också blandningar.

Frågor och svar:

Varifrån kommer den grekiska Agiorgitiko-druvan?

Den grekiska Agiorgitiko-druvan kommer främst från Peloponnesos-regionen, men odlas också på några vingårdar över hela landet.

Vilka andra namn används för den grekiska Agiorgitiko-druvan?

Andra namn för den grekiska Agiorgitiko-druvan är Mavro, Mavro Nemeas och Mavronemeas.

Vilken höjd växer Agiorgitiko-druvan på?

Agiorgitiko-druvan växer på olika nivåer, från 250 till 800 meter över havet.

Hur länge måste vinerna lagras innan de buteljeras?

Vinerna som görs av Agiorgitiko-druvan måste lagras på fat i minst ett år innan de buteljeras.

Vilken alkoholhalt har vinerna som görs av Agiorgitiko-druvan?

Vinerna som görs av Agiorgitiko-druvan har en alkoholhalt på runt 13%.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.