Dricker du ett glas vin när andra dricker öl, så får man kommentarer. Beställer du för billigt eller för dyrt kan andra höja på ögonbrynen och är du man och beställer in ett glas rosé kommer dina vänner säkert att ha synpunkter. Oavsett hur du gör och vilket vin du beställer in på krogen, så verkar det som om man inte kan göra rätt. Allt verkar kantat med fel och misslyckanden. Men du skickar ut signaler om din preferens när du beställer ditt vin som andra tolkar på ett eller annat sätt. Du ska förstås dricka det vin som du tycker om, men var beredd på de vanligaste – och dummaste – fördomarna om rosé, vitt eller rött vin:

  • Rosé ska enbart drickas på sommaren. (Jaha, även alltså inte om man tycker det är gott, då?)
  • Rosé ska heller inte drickas av män. (Men män får faktiskt dricka vad de vill!)
  • Rött vin ska inte drickas till fisk eller skaldjur. (Helt fel! Det går alldeles utmärkt att välja rätt rödvin till fisken.)
  • Bara tanter dricker vitt vin. (Hmmmm…)
  • Man kan inte dricka billigt bubbel på restaurang. (Kan man visst, fungerar utmärkt till pizza!)
  • Spritzer på vitt vin är otrendigt. (OK, men aldrig hört talas om vintage?)
  • Det är bara snobbar som dricker Champagne utan att ha något att fira. (Det är tillåtet unna sig lite vardagslyx ibland.)
  • Man säger alltid att vinet är gott när man får provsmaka på restaurang. (Jodå, får man visst. Risken är att du kanske inte blir så populär på restaurangen. Även om de öppnat flaskan och vinet är känns surt, så ifrågasätt. Du är gästen, och det är din smak som gäller.)

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy