Kan man servera rött vin till fläskkött?

När man undrar om man ska servera rött vin till fläskkött, bör man först veta vilken del av grisen man ska servera. Man ska också besluta vilken typ av sås, om någon, man kommer att servera till köttet. Detta kan inverka på valet av vin.

Så serverar man rött vin till fläsk:

  • Pinot Noir, Zinfandel: Fläskfilé
  • Beaujolais, Pinot Noir: Skinkstek
  • Tempranillo, Rosé från Provence: Grillade revbensspjäll

Det finns många olika fantastiska delar av grisen som lugnt kan matchas med röda viner. Som med alla andra mat- och vinkombinationer gäller det att inte låta vinets smaker övermanna matens. Ju mäktigare sås och tjockare kött, desto bättre passar röda viner med fläskkött.

Dessvärre är mycket av fläskköttet idag otroligt magert, vilket gör att de inte passar lika bra till röda viner. Om man fortfarande vill dricka rött vin till magert fläskkött, ska man välja ett lätt vin som Pinot Noir istället för exempelvis Merlot. Men det viktigaste är naturligtvis att man själv tycker att det smakar gott.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Murdoch James Estate Pinot Noir

En Pinot Noir från Martinborough, med tydlig fatkaraktär och inslag av plommon, sandelträ, kanel och choklad

Artikelnummer: 6242

Typ: Rött Vin

Producent:Murdoch James Estate Winery

Land: Nya Zeeland (Martinborough)

Alkohol:13,5 %

Pris:149 Kr.

Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •