Tips för hur man väljer rätt vin till fransk mat

Det är inte så svårt som det verkar att matcha det perfekta vinet till fransk mat. Det gäller bara att följa några enkla regler för att få den perfekta kombinationen. Det är i alla fall vad traditionella vinexperter vill att man ska tro.
Regler för att para ihop vin med fransk mat:
- 1) Röda viner passar med rött kött.
- 2) Vita viner passar till vitt kött.
- 3) Ignorera nummer 1 och 2 och drick ett vin du tycker om.
Alla vet att fransmännen älskar att servera vin till i stort sett alla måltider. Det kan verka lyxigt, men har varit en del i fransk kultur i många hundra år. Det är i alla fall säkert att fransmännen bryr sig mindre om ”traditioner” än vad de själva tycker smakar bäst.
Ett bättre sätt att passa ihop rätt vin med fransk mat är att matcha vinets smaker och aromer med maten man ska servera. Kraftfulla viner passar till mäktiga rätter, lätta viner till lättare rätter, men så länge man väljer ett vin man verkligen tycker om kan det inte bli fel.
Frågor och svar:
Enligt traditionella vinexperter passar röda viner med rött kött och vita viner med vitt kött, men det är också möjligt att ignorera dessa regler och dricka ett vin man tycker om.
Att matcha vinets smaker och aromer med maten man ska servera.
Att välja ett vin man verkligen tycker om och som passar till maten man ska servera.
Det har varit en del av fransk kultur i många hundra år.
Det är mindre viktigt än att välja ett vin man verkligen tycker om och som passar till maten man ska servera.
Vinguider relaterade till denna artikel
Vinjournalen.se Tips

Faktaruta
Relaterade inlägg
Inget hittades