Det är inte så svårt som det verkar att matcha det perfekta vinet till fransk mat. Det gäller bara att följa några enkla regler för att få den perfekta kombinationen. Det är i alla fall vad traditionella vinexperter vill att man ska tro.

Regler för att para ihop vin med fransk mat:

  • 1) Röda viner passar med rött kött.
  • 2) Vita viner passar till vitt kött.
  • 3) Ignorera nummer 1 och 2 och drick ett vin du tycker om.

Alla vet att fransmännen älskar att servera vin till i stort sett alla måltider. Det kan verka lyxigt, men har varit en del i fransk kultur i många hundra år. Det är i alla fall säkert att fransmännen bryr sig mindre om ”traditioner” än vad de själva tycker smakar bäst.

Ett bättre sätt att passa ihop rätt vin med fransk mat är att matcha vinets smaker och aromer med maten man ska servera. Kraftfulla viner passar till mäktiga rätter, lätta viner till lättare rätter, men så länge man väljer ett vin man verkligen tycker om kan det inte bli fel.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris125 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy