Paj med tomat, lök, spenat och feta

Ska det gå fort? Klä en pajform med färdig smördeg så har du gjort halva jobbet.
Skiva 3 gula lökar och 5 tomater. Stek löken långsamt (enklast i wok så allt får plats) först tills den är genomskinlig. Lägg i tomaterna och stek med ett litet tag på låg värme. Krydda med oregano och basilika. Släng i c:a 10 svarta oliver. Skär ett paket feta i småbitar och lägg i8 med två nävar babyspenat. Låt kallna.
Häll över hela den stekta blandningen och fyll pajformen. Vispa två hela ägg med lite vispgrädde och fördela över hela pajen. Toppa med lite västerbottenost för att pajen ska se läcker ut och får färg. Ställ in i ugnen på 200°.

Exempel på vintips till pajen

Ett lätt, torrt men fruktigt rosévin exempelvis det rödrosa Mulderbosch Rosé (nr 6077) 79 kr från Sydafrika är ett ungt mycket bärigt vin med smak av svarta vinbär, granatäpple, hallon och blodapelsin. Druvan är Cabernet sauvignon.

Kanske har du själv ett eget rosé som favoritvin?

Vinjournalen.se rekomenderar

Lammershoek’s White Mysteries

Lammershoek’s White Mysteries

Artikel:2405Volym:750 ml
Pris199 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2019Druvor50% Chenin blanc, 21% Viognier, 12% Chardonnay, 10% Marsanne och 7% Harslevelu.Alkohol12 % %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy