Hem » Vin & Mat » Matcha godaste pajen med rosévin

Matcha godaste pajen med rosévin

26_itemthemeimage_5138-jpg

Paj med tomat, lök, spenat och feta

Ska det gå fort? Klä en pajform med färdig smördeg så har du gjort halva jobbet.
Skiva 3 gula lökar och 5 tomater. Stek löken långsamt (enklast i wok så allt får plats) först tills den är genomskinlig. Lägg i tomaterna och stek med ett litet tag på låg värme. Krydda med oregano och basilika. Släng i c:a 10 svarta oliver. Skär ett paket feta i småbitar och lägg i8 med två nävar babyspenat. Låt kallna.
Häll över hela den stekta blandningen och fyll pajformen. Vispa två hela ägg med lite vispgrädde och fördela över hela pajen. Toppa med lite västerbottenost för att pajen ska se läcker ut och får färg. Ställ in i ugnen på 200°.

Exempel på vintips till pajen

Ett lätt, torrt men fruktigt rosévin exempelvis det rödrosa Mulderbosch Rosé (nr 6077) 79 kr från Sydafrika är ett ungt mycket bärigt vin med smak av svarta vinbär, granatäpple, hallon och blodapelsin. Druvan är Cabernet sauvignon.

Kanske har du själv ett eget rosé som favoritvin?

Frågor och svar:

Vilka ingredienser ingår i pajen?

Tomat, lök, spenat och feta.

Hur kan man göra tillagningen av pajen enklare?

Genom att använda färdig smördeg och steka löken och tomaterna tillsammans i en wok.

Vilka kryddor används i pajen?

Oregano och basilika.

Vad kan man toppa pajen med för att få den att se läcker ut och få färg?

Västerbottenost.

Vilket rosévin rekommenderas till pajen?

Mulderbosch Rosé från Sydafrika, som är ett lätt, torrt men fruktigt vin med smak av svarta vinbär, granatäpple, hallon och blodapelsin.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.