På 60-talet kom en lag att Chianti måste tappas på bastflaska men redan på 1300-talet tappades Chianti på bastflaskor och det berömda rödvinet blev snabbt en ikon för det italienska Chianti. Chanti finns i många varianter och är friskt och fruktigt med toner av bär och kryddor och med fantastisk eftersmak. För många ett givet val när det gäller italiensk mat. Många av oss kommer ihåg att den urdruckna retroflaskan även användes som ljusstake. Och självklart ska det då serveras spagetti och köttbullar till.

Godaste köttbullarna

Blanda 800 g blandfärs med 1 ägg, 2 dl mjölk, hackad medium stor gul lök, 2 pressade klyftor vitlök, 2 dl hackad persilja, 2 dl ströbröd, salt och peppar. Forma bullar och stek.

Smarrigaste tomatsåsen Á la Nonna

Het tips! Det är kummin + purjolök + persilja som ger den där traditionella italienska smaken och låt den gärna koka länge. När den nästan är klar kan du koka med köttbullarna de sista minuterna. Gör allt i en wok så kan du bara blanda i den kokade spagettin.

Börja med att hacka en stor lök, en halv purjolök, 3 klyftor vitlök och låt dra på svag värme i woken.
Lägg sedan i 10 skivade champinjoner, 1 liten röd paprika, 1 ordentlig knippe persilja.
Avsluta med en burk passerade tomater och låt dra med basilika, oregano, chili, kummin, peppar och salt.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris279 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy