Vitt vin från Ribeiro i Spanien är en av de mest spännande och unika vinerna i världen. Denna region är känd för att producera viner med en unik karaktär och smakprofil, tack vare dess unika terroir och klimat. Vitt vin från Ribeiro är vanligtvis gjort på druvor som Treixadura, Godello och Albariño, vilket ger vinet en frisk och fruktig smak med en subtil mineralitet. Dessa viner är perfekta att njuta av på en varm sommardag, och passar utmärkt till fisk och skaldjur. Om du vill uppleva en av de mest spännande vinerna i Spanien, så är vitt vin från Ribeiro definitivt värt att prova.
Godello är den vanligaste druvan i vita viner från Ribeiro.
Vita viner från Ribeiro har en frisk och fruktig smakprofil med inslag av citrus och mineral.
Vita viner från Ribeiro bör serveras vid en temperatur mellan 8-10 grader Celsius.
Vita viner från Ribeiro passar bra till fisk- och skaldjursrätter samt sallader och lätta pastarätter.
Producenter som Emilio Rojo, Viña Mein och Coto de Gomariz är kända för sina vita viner från Ribeiro.