Vita viner från Galicien

En komplett och uppdaterad vinguide för Vitt vin från Galicien

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Galicien är en spännande vinregion i Spanien. Vår vinguide om Vitt vin från Galicien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Vita Galicien viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Galicien Vita viner samt lätt hitta länkar till de främsta vinproducenter och vinimportörer av Vita viner från Galicien.

Filter

Filters

 

Vintips Vitt Vin från olika regioner i Galicien

Vita Viner från Galicien

Vinregionen Galicien ligger i nordvästra Spanien och är känt för sin produktion av högkvalitativa vita viner. Regionen har en varierad geografi med bergiga områden och en kustlinje som påverkar klimatet och terroiren. De mest framstående druvsorterna som odlas i regionen är Albariño, Godello och Treixadura. Vinerna från Galicien är kända för sin friskhet och mineralitet.

Tips – Vår Vinguide för Vita viner från Galicien

Vanliga frågor om Vita Viner från Galicien
 • Vad kännetecknar vitt vin från Galicien, Spanien?

  Vitt vin från Galicien kännetecknas av sin friska och livliga syra, intensiva aromer, samt en balans mellan fruktighet och mineralitet, vilket ger en distinkt karaktär.

 • Vilka är de vanligaste druvorna för vitt vin i Galicien?

  Den mest kända druvan för vitt vin i Galicien är Albariño, men även Godello, Treixadura och Loureira odlas i regionen.

 • Vilka underregioner i Galicien är mest kända för sina vita viner?

  Rías Baixas, Ribeiro och Valdeorras är några av de mest kända underregionerna i Galicien för sina högkvalitativa vita viner.

 • Vilka maträtter passar bra med vitt vin från Galicien?

  Vita viner från Galicien passar utmärkt med skaldjur, fiskrätter, sallader, tapas och asiatiska rätter, tack vare deras friska syra och intensiva aromer.

 • Vilken lagringspotential har vitt vin från Galicien?

  Många vita viner från Galicien kan avnjutas unga och fräscha, men högkvalitativa Albariñooch Godello-viner kan lagras i flera år för att utveckla komplexa smaker och aromer.