Kan man grilla sallad? Jodå och det blir supergott! I USA har man förfinat tekniken och du kan nästan beställa detta i alla restauranger.  Prova gärna med en smakfull Roquefort eller en annan krämig ädelost. Men grilla försiktigt! Godaste vinet i veckan är Bennati Soave, frisk och fruktigt ger en bra kontrast till sältan i osten.

Bennati Soave Classico

  • Område:  Italien Venetien
  • Druva:  Garganega
  • Producent:  Casa Vinicola Bennati
  • Art.nr: 2114
  • Pris:  92 kr

Bennati Soave Classico är en klassisk, frisk och fruktig Soave från producenten Casa Vinicola Bennati  som ligger nära den vackra staden Verona. Redan i slutet på 1800-talet började familjen Bennati att producera och sälja vin, framför allt lokalt, då i de berömda halmflaskorna. Cantine Bennati är idag är en av de mest välrenommerade vingårdarna i området.

Elegant, prisvärt och utsökt vin framställd på Venetiens stolta druva, Garganega och komponerat av vinmakaren Roberto Tebaldi som ha skapat ett vin för alla tillfällen, inte bara till fina fisken. Fruktig smak med inslag av persika, ananas, honung, päron och citrusskal. Doften är aromatisk och friskt grön. Kompletterar sältan i ädelosten och baconet som toppar den grillade salladen. Bennati Soave Classico är ett underbart torrt vin med fruktiga smaker och bjuder på en ren, rund eftersmak.

 

Grillad sallad med Roquefort

Du kan använda all tät bladsallad till detta: romana, kinakål eller isberg… När det gäller ädelost väljer du den sort som du tycker bäst om. Vi tog Roquefort. Dekorera med supersmå smulor av rostad bacon eller för vegetarianer fungerar rostade smulor av rågbröd. Det blir krispigt och gott. Hackade hasselnötter är också gott till.

Du behöver

  • ¼ salladshuvud per person
  • 100 g Roquefort
  • lite hyvlad färsk gurka
  • ½ baconskiva eller 1 skiva rostbröd av råg
  • hackade valnötter
  • cocktailtomater
  • 1,5 dl crème fraiche
  • ½ dl kallt vatten

Pensla salladskvartarna med lite olja.

Blanda ihop crème fraiche och ädelosten. Spä med lite vatten till önskad konsistens.

Hyvla gurka.

Grovhacka valnötter, rostat rågbröd eller små bitar bacon och stek på hög värme i stekpanna utan olja.

Grilla salladen under övervakning c:a 220° – det går fort, typ 1-2 minuter.

Klicka ostkrämen över salladen. Strö över de sotade bacon- eller brödsmulorna.

Fördela lite tomater runt om och toppa med den hyvlade gurkan.

 

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2019Druvor80 % corvina, 14 % roninella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy