Hem » Vin & Mat » Kanongod skogssvampsoppa med tryffel och sherry och vitt vin från Argentina

Kanongod skogssvampsoppa med tryffel och sherry och vitt vin från Argentina

soppafront

Jag kan nästan inte gå förbi utan att stanna. Nu ligger det stora färska Karl Johansvampar varvade med trattkantareller till överkomligt pris på nästan alla grönsakstorg. Trevlig vardag blir det när du kan njuta av en god och prisvärd Chardonnay till dessa skogsdiamanter. För att vår vardag ska bli lyxig, varför inte göra en gräddig svampsoppa på några av våra höjdarsvampar

Enkel och krämig skogssvampsoppa

1. Fräs i smör i kastrull: 

  • 0,5 liter ansade färska trattkantareller
  • 0,5 liter ansade färska Karl Johan svampar
  • 2 stora fint hackade schalottenlökar

2. Red med:

  • 2 msk majsena
  • 2 tsk tomatpuré
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl vispgrädde

3. Krydda med:

  • lite japansk soja
  • 2 msk torr sherry
  • några droppar tryffelolja

Smaka av med salt, malen svartpeppar, paprikapulver och lite färsk timjan. Klart!

Las Moras Reserva 2016

 art.nr 16018 | Druva: Chardonnay | San Juan, Argentina | 79 kr (finns även i B-i-B)

Vingården Finca Las Moras blev 2013 utsedda till årets vinproducent i Argentina. Inte så konstigt när man provat denna goda och smakrika Chardonnay. Ljust, kristallgult, härligt och friskt ungt vitt vin nära Anderna i Argentina finns både på flaska och i box. Mycket stabilt och balanserat vin tyckte vi när vi föll pladask och till det priset. Producerat på vingården Finca Las Moras utanför San Juan som är landets näst största vindistrikt, ligger norr om Mendoza och står för ca 25 procent av Argentina vinproduktion. Njut av dessa fruktiga dofter av mango, ananas blandas med citrus och ett stänk av vanilj. Denna Reserva gör skäl för namnet och smakerna trivs absolut allra bäst riktigt kylda. Fin och fräsch avrundning med inslag av fat. Du hittar det i Systembolagets ordinarie sortiment.

Frågor och svar:

Vilka svampar används i Kanongod skogssvampsoppa med tryffel och sherry?

Färska trattkantareller och färska Karl Johan svampar används.

Vad behöver man för att göra soppan krämig?

Man behöver grönsaksbuljong, vispgrädde och majsena för att göra soppan krämig.

Vilka kryddor används i soppan?

Soppan kryddas med japansk soja, torr sherry, tryffelolja, salt, malen svartpeppar, paprikapulver och färsk timjan.

Vilket vin rekommenderas till soppan?

Las Moras Reserva 2016, en Chardonnay från San Juan, Argentina, rekommenderas till soppan.

Vilken utmärkelse fick vingården Finca Las Moras 2013?

Vingården Finca Las Moras blev utsedd till årets vinproducent i Argentina 2013.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.