När man tacklar problemet från det här hållet, måste man tänka på måltidens smaker. Roséviner och champagner smakar likt vita viner och champagner. De är lätta, krispiga och fruktiga, men rosé har en något djärvare fruktsmak. Det ger dig fler alternativ när man ska välja rätt rosé att servera till mat.

Rätt rosé att servera till mat:

  • Torr rosé: Det perfekta valet för varma och kalla förrätter, pizza och Medelhavsköket.
  • Halvtorr rosé: Perfekt till sallader, grillat kött, skaldjur och det mesta annat.
  • Söt rosé: Desserter.

Som du ser så finns det mycket att välja bland när man serverar rosé till mat. Trots alla olika rekommendationer för att matcha rosé med mat, så finns det en sak man måste tänka på.

Man kan välja vilken sorts rosé som helts, så länge man själv tycker att den smakar gott. Det är viktigare än vad någon annan anser vara den ultimata kombinationen av mat och rosé.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy