Gör en häftig Timballo di Crosta och servera en god Valpolicella

Timballo di Crosta gör man gärna på en vardag i Italien. Timballo är en ugnsbakad pastatårta med en ostsmakande skorpa som bara är både god och enkel att göra. Timballo finns i en mängd olika variationer och har förfinats på en del restauranger. Den kan vara kantad med grillad aubergine, svamp, korv, mangold eller tryffel eller med små, små köttbullar. Man använder en liten pastavariant. Hittar du inga tunna pastaringer så kan du använda risoni, eller även tunn spagetti. Efter gräddningen i ugnen bör du ställa in på sidan i 10 minuter så att den blir tung och välsmakande och så att du fint kan skära i den.

Italien är all in på denna middag, så vinet blir förstås också från Italien, en druvtypisk och ekologisk Valpolicella.

Du behöver

  • 1 paket pastaringar, risoni eller tunn spagetti
  • 500 g nötfärs
  • 200 g tomatpasta
  • 2 finhackade vitlökar
  • 1 bladstång selleri, tunt skivad
  • 3 dl skivad svamp
  • 2 dl rött vin
  • 1 stor gul hackad lök
  • 2 lagerblad
  • torkad eller färsk basilika och/eller oregano
  • peppar och salt
  • 250 g riven peccorinoost
  • 1 paket ricotta (250 g)
  • 1 ägg
  • lite ströbröd

redwSå här gör du

  1. Stek selleri, vitlök, lök och svamp på medelvärme i en kastrull med lite olja tills grönsakerna blir mjuka c:a 10 minuter.
  2. Lägg i köttfärsen, dela och rör in den.
  3. Tillsätt vinet och kryddorna.
  4. Rör in tomatpastan och lägg i lagerbladen.
  5. Spä eventuellt med lite vatten och blanda allt väl.
  6. Lägg på ett lock och låt det sjuda i 1 ½ timme.
  7. Koka pastan och blanda med färssåsen.
  8. Ta ut lagerbladen och rör i peccorino, ricotta och ett helt ägg.
  9. Häll nu in hela blandningen i en välsmörad och bröad rund bakform. Tryck till den så att den blir kompakt och håller ihop.
  10. Strö över lite riven ost.
  11. Grädda 180° i c:a 30 minuter så att den fått en brun skorpa.
  12. Servera genom att vända Timballo upp och ner på en stor tallrik, strö över lite peccorino och skär bitar som av en tårta.

valpolVintips! Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

  • Område:  Venetien , Valpolicella , Valpolicella Superiore
  • Producent: Azienda Agricola Bettili Cristiana
  • Duvor:  Corvina, Rondinella, Molinara och Oseleta.
  • Art.nr: 3040
  • Pris 129 kr

ekobildRipasso har blivit minst lika populär som Amaronen och är ett prisvärt alternativ för oss svenskar som tycker om ett kraftfullt vin med tanniner och hög syra. Precis som vi vill att ett gott italienskt vin ska smaka.

Alla läckra pastarätter matchas mycket väl med med goda Valpolicellan Tenuta Vignega Ripasso Superiore.  Den ekologiska Valpolicella kommer från producenten Azienda Agricola Bettili Cristiana  i Venetien och vinet produceras av de inhemska druvorna Corvina, Rondinella, Molinara och Oseleta som ofta används i just Valpolicella.

Det här är en smakfull och trevlig Valpolicella, fyllig och med fina tanniner och härliga frukter. Den har en intensiv bouquet av mogna moreller och med lätta inslag av vanilj och choklad. Lena tanniner och en distinkt fatton ger ett stilfullt och elegant vin med ihållande och trevlig avrundning.

Vingården Azienda Agricola Bettili är en passionerad familjeproducent som är verksam vid Tenuta Vignega i närheten av den pittoreska Gardasjön. Man fokuserar på ekologisk vinodling och tar eget ansvarar för varje steg under vinproduktionen. Famljen äger vingårdar både i Bardolino och Valpolicella.

 

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Ett kryddigt vin odlat på sluttningarna i nordöstra Verona, i vindistriktet Valpolicella. Vinet har hög kvalitet, bra smak, passar till det mesta och är dessutom ekologiskt odlat; inte undra på att det blivit en storsäljare världen över!

Artikelnummer: 3040

Typ: Rött Vin

Producent:

Land: Veneto (Veneto)

Alkohol: 13,5 % Vol. %

Pris: 135 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

senaste artiklarna